De Celestijnse belofte – eerste inzicht

INTERESSANTE BOEKENRUBRIEK:

De 9 BASISINZICHTEN VAN DE CELESTIJNSE BELOFTE.

Velen onder jullie zullen dit boek (en ondertussen ook film) kennen en voor misschien een groot aantal van de lezers ervan hebben de basisinzichten een aanzet gegeven tot een persoonlijke groei en transformatie. Ondertussen zijn er een aantal vervolgboeken op gekomen en zijn de inzichten tot 12 aangegroeid.

Om die reden willen we de basisinzichten van het boek met jullie delen in verschillende afzonderlijke posts. Feedback is uiteraard steeds welkom.

“De Celestijnse Belofte” (1993) van James Redfield gaat over een oud Manuscript dat in Peru, in de celestijnse ruïnes, werd gevonden. Het Manuscript bevat een schat aan wijsheid, maar er zijn mensen die de verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. Het Manuscript bestaat uit 9 inzichten, die de rode draad vormen doorheen het boek. Het hoofdpersonage gaat op zoek naar alle inzichten en komt in zijn zoektocht heel veel mensen tegen die hem daarbij helpen. 
Deze boekbespreking werd overgenomen van Ivar Mol – Reiki Lotus (terug te vinden op de site: www.symbolic.be)

EERSTE INZICHT: Intuïtief leven.
Het eerste inzicht verwijst naar een intuïtieve manier van samenleven. Veel keerpunten in ons leven zijn gebaseerd op toevalligheden. Als we ons meer op deze toevalligheden toeleggen, dan kunnen we belangrijke inzichten leren. Bewust of onbewust willen we allemaal spiritueel groeien. Om die groei te bevorderen hebben we verlangens. Door die verlangens te uiten (affirmatie) creëren wij onze eigen mogelijkheden. Die mogelijkheden doen zich voor als toevalligheden. Door nu op een intuïtieve manier te leven kunnen we deze toevalligheden oppikken, en ermee verder gaan. De Zwitserse Psygoloog Carl Jung heeft hier veel onderzoek naar gedaan, en introduceerde het begrip Synchroniciteit. Meerdere mensen die op eenzelfde moment toevalligheden meemaken, welke ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Door intuïtief te zijn, haal je je eigen lessen uit deze (synchrone) toevalligheden.

Afbeelding
 
 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s