Seattle krijgt eetbaar bos met fruit- en notenbomen | HappyNews | Positief Nieuws

In het Amerikaanse Seattle komt een “eetbaar bos” met fruit- en notenbomen en allerlei struiken waar de inwoners zelf kunnen rondscharrelen op zoek naar eten. Het is meteen het grootste in zijn soort in de VS.

Het drie hectare grote Beacon Food Forest moet “een oase van publiek voedsel” worden. Een pad voert langs de verschillende delen van het nieuwe bos: een stuk met grote noten- en kastanjebomen, naast een deel met appel- en moerbeibomen. Doorheen het bos groeien ook allerlei struiken, klimplanten en kruiden.

Centraal is het ontwerp staat de “permacultuur”, een duurzaam ecosysteem dat producten oplevert voor de mens. In een voedselbos is zoveel mogelijk eet- of bruikbaar, van de wortels in de grond tot vruchten in het bladerdek van de bomen.

De inwoners van Seattle mogen in het park vrij naar voedsel zoeken. Er komt centraal in het park ook een leslokaaltje waar scholieren workshops kunnen volgen over de rijkdommen van het woud.

Het idee voor het bos ontstond tijdens een cursus over permacultuur die in de buurt werd georganiseerd. Enthousiaste deelnemers richtten een comité op en voerden campagne in de wijk Beacon Hill om steun te ronselen voor een voedselbos. Om alle buurtbewoners warm te maken voor het project hebben de initiatiefnemers ook meer traditionele elementen toegelaten, zoals speeltuintjes en barbecuehoekjes.

Joren Gettemans

via Seattle krijgt eetbaar bos met fruit- en notenbomen | HappyNews | Positief Nieuws.

Beter voor de natuur en beter voor de mens.
De mens moet weer één worden met de natuur, want dan zijn wij als mens zijnde weer goed geaard en worden we weer gezond.
Gisteren tijdens de intuïtieve cursus gehoord dat een mens gemaakt is om 1000 jaar oud te kunnen worden.
Dus als we met ons allen weer samen één worden met de natuur, leven volgens de natuur en leeft van wat moeder aarde ons leeft en al onze geleerde overtuigingen LOS laten….dan kunnen wij mensen uiteindelijk ook héél oud worden.
Hmmmmmm samen één worden met de natuur en al die troep (vlees, pizza’s en andere rotzooi uit de supermarkten niet meer nuttigen), beter helemaal NOOIT meer komen in de supermarkt en zelfvoorzienend gaan worden, echt weer in de natuur gaan leven en dan de juiste middelen van moeder natuur gebruiken, leven vanuit LIEFDE (geen haat en oorlog meer, niet meer hoeven werken voor geld) en dan 1000 jaar worden, ja….daar zou ik nu per direct echt wel heel graag voor willen tekenen ♥
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s