Getallen en hun betekenis

Getallen zijn sinds mensenheugenis van invloed geweest op ons dagelijks leven. Getallen zijn nodig voor waardebepalingen en zonder getal zouden we geen geld hebben. Ons bestaan zonder getal is haast ondenkbaar. Getallen hebben ook een esoterische betekenis; daarover is veel geschreven in boeken over numerologie. In dit artikel vindt u voornamelijk de betekenis van getallen en meester-getallen.

In de gouden tijd van Atlantis ontving Aartsengel Metatron van de Goddelijke Bron de betekenis van de wetenschap der getallen. Hij leerde de mensheid dat elk getal een machtige kosmische kracht is.
“Getallen zijn kosmische energieën. Elk getal heeft een unieke trilling die invloed heeft op iedereen die daar verbinding mee maakt.”
De betekenissen van de getallen in dit artikel zijn tot stand gekomen door gechannelde informatie van de spirituele lerares Diana Cooper.

Nummerologie

In de numerologie draait alles om getallen en hun invloed op ons leven. Zo heeft ieder mens een levensgetal, of hij zich daar bewust van is of niet. Je levensgetal vindt je door je geboortedatum op te tellen. Bij voorbeeld: 17-7-1970 = 17+7+1+9+7=41=5. Ben je dus op 17 juli 1970 geboren is je levensgetal 5. In de numerologie kun je meerdere getallen op een bepaalde manier optellen, waarvan de uitkomst specifieke betekenissen kunnen hebben. Zo kun je b.v. je lotgetal berekenen of je zielengetal. Letters hebben ook ieder hun eigen getal; dus heeft je naam ook een getal wat van invloed is op je leven. Ook huisnummers vallen hieronder. Elk huis wordt gekleurd door zijn eigen getal en geeft energie aan bepaalde gebeurtenissen. Of neem bijvoorbeeld het getal op je nummerbord van je auto of motor. Zo kun je op vele manieren met getallen spelen. Omdat er al veel geschreven is over de numerologie wordt er in dit artikel verder niet op ingegaan. Voor een uitgebreide uitleg over numerologie kun je hier terecht.

Invloed van enkelvoudige getallen

 • Het getal 1 beïnvloedt iemand om in actie te komen, om iets nieuws te beginnen. Het is het getal van de leider, de pionier en van een uitgesproken individualist.
 • Het getal 2 wil het liefst samenwerken of alles met z’n tweeën doen. Ook zijn mensen met sterke 2 invloed vaak op zoek naar hun zielepartner.
 • De 3 is een zeer spiritueel getal. Denk hierbij aan de Heilige Drie-eenheid. De 3 stabiliseert: wanneer je naar de sterren reikt blijf je toch met beide benen op de grond. Je bent daardoor minder geneigd om te gaan zweven, spiritueel gezien.
 • De 4 heeft een solide en betrouwbare invloed. De 4 laat zien dat je je dromen en hoop op een stabiele basis realiseert, dat gerechtigheid belangrijk is voor je en dat je een praktisch mens bent.
 • Het getal 5 trilt op de frequentie van wijsheid en kan je tot een visionair maken. Ze helpt om de mogelijkheden in het leven sterk uit te breiden.
 • De 6 is het getal van gezelligheid en leidt op een hoger niveau tot het zoeken en verlangen naar een spirituele gemeenschap en/of onvoorwaardelijke liefde.
 • De invloed van de 7 laat zien dat je een goed logisch denkvermogen hebt, maar je tegelijkertijd kunt openen voor de spirituele wijsheid van het hogere bewustzijn.
 • De 8 is het getal van de oneindigheid. Zij heeft oneindige mogelijkheden in zich en maakt een omslag in de wereld mogelijk.
 • De 9 kan iemand tot spirituele verlichting brengen, geeft visioenen en goddelijke wijsheid en helpt om het geleerde te integreren en te vervolmaken.

Meestergetallen

Dit zijn getallen die niet opgeteld worden en een specifieke en krachtige trilling of energie hebben. Het universum nodigt je uit om te letten op deze getallen, want ze dragen belangrijke boodschappen uit naar diegene die de getallen tegenkomt en ziet.

 • De 11 is het getal van meesterschap. Als je dit getal tegenkomt wordt je verzocht je relaties en levensomstandigheden onder de loep te nemen. Neem de verantwoordelijkheid voor het feit dat jij deze zelf hebt geschapen en dat jij er veranderingen in kunt aanbrengen, wanneer je dat wilt.
 • De 22 is het getal van de bouwmeester. De 22 wijst ons erop dat de tijd rijp is om co-creator van het leven te worden, als je dat wilt. Het is een oproep om op een positieve manier je visioen of droom te gaan realiseren.
 • De 33 is het getal van het Christus-Bewustzijn. Wanneer je dit getal ziet is het een oproep van het universum om met het Christus-Licht te gaan werken.
 • De 44 heeft trillingen van het Gouden Atlantis. Ze nodigt ons uit de energie van het Gouden Atlantis in ons leven te brengen en in harmonie te leven zoals toen in de vijfde dimensie. Werk samen met anderen en heb respect voor alle levensvormen.
 • De 55 heeft de trilling van Aartsengel Metatron. Deze nodigt je uit om de denkgeest van de wereld te verhogen en samen met Metatron te werken aan de hoogste verlichting voor iedereen. De kleur van Metatron is goudoranje; stem op hem af en luister naar zijn boodschappen.
 • De 66 draagt de boodschap in zich dat we onze rol als universeel wezen moeten accepteren. Wanneer je de 66 ziet wordt je eraan herinnert dat je niet alleen een kleine aardse persoon bent, zoals je misschien denkt. Je bent een groot kosmisch wezen met een invloed die tot de hemel reikt.
 • De 77 heeft de trilling van de hemel. Ze nodigt je uit om me je hogere Zelf in de zevende hemel te leven. Je wordt verzocht om zoveel van vaak mogelijk contact te maken met de Aarde, de Engelen en de Opgestegen Meesters en je met de hele kosmos te verbinden. De 77 is een roep voor Verlichting.
 • De 88 is de trilling van de IK BEN – Aanwezigheid of Monade, de oorspronkelijke goddelijke vonk. Dit getal vraagt je om je met de eeuwige Liefde van je IK BEN – Aanwezigheid te versmelten.
 • Het getal 99 duidt aan dat je jouw aardse lessen geleerd hebt.

Wanneer je een drievoudig getal te zien krijgt zoals bijvoorbeeld 222 of 333, heeft dat dezelfde betekenis maar dan met een hogere trilling. Dat wil zeggen met een sterkere energie.

Digitale getallen

Omdat er tegenwoordig veel digitale cijfers op klokken en andere displays te zien zijn, geven ook deze getallen informatie.

 • 03.03 betekent: vanaf nu gaat het voorwaarts met je
 • 04.04 betekent: het is nu de tijd om een project concreet te maken en ermee te beginnen
 • 06.06 betekent: maak gebruik van de beschikbare hulp en werk samen met anderen
 • 07.07 betekent: bekijk je eigen doen en laten vanuit een hogere spirituele lens
 • 08.08 betekent: vertrouw het proces en volg je innerlijke intuïtie
 • 09.09 betekent: een bepaalde fase wordt beëindigt
 • 10.10 betekent: iets nieuws begint, bereid je daarop voor
 • 11.11 betekent: iets nieuws begint binnenkort en wel op een hoger niveau. Dit getal werd eeuwen geleden in het collectieve bewustzijn verankerd. Vandaar dat nieuwe hogere trillingen tijdens kosmische momenten altijd om 11.11 uur in zullen stromen.
 • 12.12 betekent: het zou goed voor je zijn om een levensstijl te ontwikkelen met meer spirituele discipline
 • 13.13 betekent: accepteer wie je bent en wees anderen een voorbeeld van wijsheid
 • 14.14 betekent: bereid je voor op de terugkeer van het Christus-Licht.

Getallen en hun betekenis | Mens en Gezondheid: Spiritueel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s