Waarom kunnen wij niet geven zonder er iets voor terug te verwachten?

 

Waarom kunnen wij niet geven zonder er iets voor terug te verwachten?

Wie heeft gewerkt en op een of andere manier anderen hulp heeft geboden, vindt het terecht daarvoor een vergoeding te ontvangen.

Dat is rechtvaardig, ja, maar de liefde, de liefde die ertoe aanzet te geven zonder iets te verwachten, staat boven de rechtvaardigheid. Rechtvaardigheid zit al van nature in de mens, maar liefde nog niet.

Zelfs criminelen kunnen in zekere zin een gevoel voor rechtvaardigheid bezitten, zelfs dieren.

 

En hoeveel misdaden worden er niet gepleegd, om zogenaamd de rechtvaardigheid te herstellen!

Je hebt iemand geholpen en in naam van de rechtvaardigheid denk je dat hij jou een wederdienst moet bewijzen. Maar als je blijft wachten op wat misschien niet komt, ben je ontevreden, boos, en komt er zelfs een beetje wraaklust in je op.

En waarom koester je nu deze vijandige gevoelens? Vanwege het goede dat je hebt gedaan! Is dat intelligent? Waarom probeer je de vreugde, die je gevoeld hebt bij het doen van het goede, niet te bewaren?

Lieve vrienden, laten wij onszelf gaan veranderen ….. laten wij gaan leren te dienen zonder dat je hier ook maar iets voor terug verwacht, dienen gewoon vanuit PURE liefde.

De mens is al eeuwen opgeleid om te werken en voor dit werk beloond te worden, dit wordt je al op de lagere school aangeleerd. Je MOET leren want dan bereik je pas iets in de maatschappij ….. zij vergeten echter hierbij te zeggen WAT je dan bereikt in die maatschappij.

Het wordt je dus eigenlijk al vanaf je geboorte ingegeven, het wordt er eigenlijk ingestampt ….. je MOET dit, en je MOET dat.

En waarom eigenlijk? ….. Kijk gewoon om je heen en je kunt zien waar het ons gebracht heeft.

Het is een wereld geworden van egoïsme, geweld, oorlog, ect. ….. en waarom en waardoor?

Eigenlijk alleen maar omdat het ons vanaf onze geboorte al ingegeven is om er voor te zorgen dat je heel erg goed beloond dient te worden voor het werk dat je doet, want zo verdien je immers veel geld!

Nu dat het niet meer goed gaat in de maatschappij en de mensen in de gaten beginnen te krijgen hoe men door bijvoorbeeld de banken, de regeringen, de religie ….. zeg maar gerust de ELITE misleid worden, begint de onrust pas goed om zich heen te grijpen.

Lieve vrienden, dit doet men al eeuwen met ons, en telkens, is weer één of andere oorlog de aangeboden oplossing die zij ons geven. Men begint nu echter dit spel van de ELITE te doorzien en het zal niet meer werken!!!

Laten WIJ hen laten zien en merken dat het niet meer werkt!

Laten wij weer leren om voor elkaar te zorgen als dit nodig is, laten wij elkaar helpen als men dit aan je vraagt ….. gewoon voor elkaar klaarstaan zonder dat je daar ook maar iets voor terug verwacht ….. PUUR uit de Goddelijke liefde die wij voor elkaar hebben.

Dat ….. lieve vrienden en Universele familieleden, laat hen zien dat wij het grote spel dat men speelt door hebben, en dat wij hen geheel niet nodig hebben.

PUUR leven in liefde, met elkaar en voor elkaar wanneer dit maar nodig is!!!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s