Creatieve Gehoorzaamheid!!!

Ja dat leest u goed, geen typefoutje. De beste manier om een overheid op de knieën te dwingen is niet met protesteren, demonstreren of zelfs revolutie, neen dat bereikt u met burgerlijke gehoorzaamheid! Ik besef dat u nu waarschijnlijk met gefronste wenkbrauwen zit te lezen, u afvragend of ik als schrijver van dit stuk mijn verstand verloren heb. Ik verzeker u niets is minder waar. Sta mij toe dit toe te lichten:

Wanneer u kijkt naar de besluiten welke genomen worden, dan blijkt onze overheid slechts gevoelig voor geld. De rest speelt allemaal tweede viool. Het gaat niet langer om goede zorg het gaat om de goedkoopste zorg. Het gaat niet om u te laten stoppen met roken het gaat om smoesjes om de accijnzen te verhogen. De voorbeelden die ik hiervoor kan aanhalen zijn legio, en protesteren, petities demonstraties helpen niet, zolang ze in Den Haag de centen maar af kunnen persen van het volk gaat alles goed en dat is tegelijkertijd hun achilleshiel.

Laten we daarom maar eens doen wat ze zeggen, maar laten we daar creatief in zijn, maar wel spijkerhard. Alleen dan zal de overheid de consequenties voelen van haar acties er zal gehakt gaan worden en spaanders zullen vallen, maar dat moet dan maar. Daar heeft de overheid zelf om gevraagd.

Het kwartje is nog niet gevallen? Laat ik het dan maar eens illustreren met enkele voorbeelden hoe we braaf kunnen doen wat de overheid zegt en daarmee diezelfde overheid in haar portemonnee raken:

Rookverbod in de horeca

Ok, niet daarheen dan. In plaats daarvan organiseren we gezellige avondjes thuis(dat kan men zelfs wekelijks rouleren) meer te eten, te drinken en te roken en minstens even gezellig zo niet gezelliger. Leest u anders even dit stuk, ik heb het namelijk al gedaan en blijf het vanaf nu ook doen. Het resultaat zal zijn dat met name de kleinere horeca tenten kopje onder zullen gaan. Weg belasting voor de overheid, wel extra kosten aan WW en later bijstandsuitkeringen voor de stroom werkeloze kroegbazen. Spijtig voor die groep maar deze dient de schuld te leggen bij de overheid, die wilde het zo.

Rookwaren en accijnzen

Woont u in een grensgebied bij België of Duitsland? Haalt u dan in het vervolg principieel uw rookwaren over de grens(of laatvrienden, familie of kennissen in die regio’s het voor u doen). Datzelfde geldt voor het tanken van benzine. Weg accijnzen voor de overheid, weg btw en weg inkomsten belasting. Jammer voor de shop eigenaren en tankstations, maar ja de overheid wilde het zo.

Aankopen

Bestel zoveel mogelijk via het Internet en dan het liefst bij webshops over de grens maar in Europa(Geen invoerrechten) Weg btw en inkomsten voor de overheid. Maar ja dat krijg je als je burgers uitperst.

Houdt u aan de verkeersregels

Geen boetes en dus geen inkomsten uit boetes voor de overheid. Krijgt u onverhoopt toch een prent, teken principieel bezwaar aan zodat het de overheid geld kost(Ze zijn wettelijk verplicht het te behandelen) niet omdat u gelijk heeft maar omdat het kan! Men wil graag die 7 euro administratiekosten op de prent? Laat ze daar dan ook voor werken.

Bezwaar

Teken tegen elke verhoging, aanslag e.d. Bezwaar aan uit principe of u nu in het gelijk staat of niet. Al die administratie kosten zullen een gigantische kostenpost vormen voor belastingdienst, UWV of andere instantie waar u mee te maken heeft.

Bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden van wat allemaal kan en creatieve geesten kunnen er vast nog wel een hele boel meer bij verzinnen. Moraal van het verhaal is stoppen met het sponsoren van de eigen overheid, sponsor desnoods die in andere landen. Wanneer voldoende mensen hier aan meedoen en bovenstaande consequent toepassen dan houdt u

1. Geld over wat u kunt sparen(In een kluisje en niet op de bank want die gaan we ook niet sponsoren)

2. Komt er steeds minder binnen bij de overheid en zullen ze niet anders kunnen dan hun huidige standpunten moeten herzien. Dan dwingen wij ze met de voeten naar ons te luisteren.

En dit alles is simpel te doen en 100% legaal het is immers burgerlijke gehoorzaamheid u doet wat de overheid heeft opgelegd en maakt gebruik van uw rechten.

Ik doe het al, en ik hoop dat u met mij mee gaat doen. Sterker nog ik hoop dat u dit artikel gaat delen met uw vrienden, kennissen en familie en dat deze ook mee gaan doen en dat we zo een hele beweging op kunnen starten die protesteert middels burgerlijke gehoorzaamheid.

Viva la legale, vreedzame en wettelijke revolutie! Wij burgers hebben de macht en de middelen deze toe te passen!

Doet u mee? Start dan vandaag nog en deel deze oproep met al uw vrienden!

via Willie Wortels

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s