Storingen op o.a. de ING bank – voedselvoorraad

Storingen via de bank hoor ik om me heen. Momenteel kan ik zelf ook al niet meer inloggen op m’n ING bank……is Nederland nu aan de beurt? Eerst IJsland, toen Cyprus……misschien nog 1 of meer landen vergeten?

Misschien uit voorzorg toch maar het volgende gaan doen:

http://preppers.nl/

Goed houdbare voedselvoorraad

Zelfs de overheid adviseert het ons: zorg dat je houdbaar voedsel hebt. Investeer in een voorraad met eten en drinken waar je minstens een maand mee vooruit kan. Enkele suggesties:

Drinken

Koop een ruime hoeveelheid water in pakken of plastic flessen. Let in de winkel op de houdbaarheidsdatum en kies de producten die het langst mee gaan. Koop ook regelmatig nieuw water, maar gooi het oude – zolang het niet in de weg staat – niet weg. Grote kans dat het veel langer houdbaar is dan de datum aangeeft. Het beste combineer je dit met een waterfilter.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn lekker lang houdbaar. Zowel gedroogd als in blik/pot. Droog is wel efficienter qua opslag, maar vereist water voor bereiding. Variëer ruim, daar heb je later profijt van. Koop van alles wat bij de supermarkt, betere groenteboer en vergeet zeker de Aziatische toko niet!

Ingeblikt eten

Niets zo lang houdbaar als eten in blik. Soms wel 10 of 20 jaar, en dat staat dan zelfs officieel op de verpakking als houdbaarheidsdatum. Maar in de praktijk kan het soms nog veel langer houdbaar blijven, zelfs tot 50 jaar!

Lang houdbaar voedsel kopen

Er zijn diverse soorten voedsel verkrijgbaar die met name geschikt zijn als noodvoedsel of noodrantsoen. Denk hierbij aan pakjes NRG-5, BP-5 repen, Katadyn voedselpakketten, kant-en-klaar maaltijden van Mountain House en Wise Company, eipoeder, melkpoeder, gevriesdroogd eten en meer.

Noodrantsoen kopen

Aanbieders met lang houdbaar voedsel die leveren in Nederland (en België):

Nood-rantsoen.nl

Mini-pakket (via Marktplaats)

via Storingen via de….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s