7 Gouden tips voor meer energie

Vermoeidheid is iets wat velen onderschatten. Het sluipt er langzaam in en je gaat denken dat vermoeidheid normaal is. Vermoeidheid is tevens iets wat een impact kan hebben op verschillende aspecten van het je leven. Wanneer je vermoeid bent zul je minder snel iets ondernemen en je minder vaak gelukkig voelen.

Het is niet erg dat je vermoeid bent voor een keer. Maar wanneer je overdag vaak moe bent en koffie je op de been moet houden is het toch echt tijd om aan de bel te trekken.

Een belangrijke oorzaak van vermoeidheid is een overbelaste lever. Het aantal mensen met een overbelast lever is schrikbarend hoog. Ik constateer dit ook in mijn praktijk. Wanneer ik de bloedwaardes analyseer is het eerder regel dan uitzondering dat iemand een overbelaste lever heeft. Hieronder volgen een aantal regels die de lever ondersteunen bij het ontgiften zodat je vermoeidheid de baas bent!

• je zou het niet direct denken…Zorg ervoor dat je creativiteit tot expressie komt. Hoe minder je luistert naar je innerlijke stem hoe meer frustraties op een dieper niveau. Het blokkeren van deze ‘levensenergie’ zorgt je voor een stagnatie van de leverfunctie. Velen hebben de simplistische versie dat ons lichaam een black box is waar je enkel de juiste voedingstoffen in moet stoppen en dat het dan goed komt met je gezondheid. Hiermee ga je voorbij aan een belangrijk feit: Er is een extreme verwevenheid tussen onze emotionele huishouding en voeding. Je gaat pas echt echt grote sprongen vooruit wanneer je beide dimensies in ogenschouw neemt.

Als er een belangrijke les is die ik heb opgedaan bij het begeleiden van honderden mensen de afgelopen 10 jaar is het dat wel.

• Optimaliseer je darmwerking. Door onjuiste voeding komen de darmen onder druk en hierdoor hopen er zich sneller afvalstoffen in het lichaam op: denk hierbij aan gluten transvetten, suiker en overmatig eiwitconsumptie.

• Gebruik voeding die de lever helpt bij het ontgiften, zoals: groene groenten!, broccoli, spruitjes, knoflook, groene thee, citroen, koriander, peterselie, rode bieten, artisjokken en avocado.

• Gebruik wat vaker bepaalde kruiden/vitamines die de lever helpen bij het ontgiften, zoals: kurkuma, brandnetel thee, gember, paardenbloem, marjolein, basilicum, tijm, mariadistel en natuurlijke vitamine C.

• Minimaliseer het gebruik van suiker en let op voor verborgen suikers! Zonder dat je het weet ondermijnt suiker de opname van voeding en zorgt het voor ontstekingen die veel energie kosten.

• Minimaliseer E-nummers en geraffineerde producten.

• Het spreekt wellicht voor zich maar let ook op alcohol en medicijngebruik.

• Vanuit de Chinese geneeskunde hebben bepaalde emoties een weerslag op de leverfunctie- en belasten deze de lever nog meer. Denk hierbij aan aan: Opkroppen van emoties, zoals boosheid woede en ergernissen. Vandaar de gezegde: “wat heb je op je lever” Deze emoties blokkeren de energie flow. Oftewel de Chi-energie zoals dat in de traditioneel Chinese geneeskunde bekend staat.

Maar ook andere emoties hebben een impact op je energiehuishouding, te denken valt aan: malen, teveel in het hoofd zitten, woede, je slachtoffer voelen.

MEER WETEN?

Op 23 april en 7 mei is er een gratis informatieseminar in Rotterdam over het inmiddels bekende programma “Master Your Health”. Tijdens dit programma ga ik het hebben over:

De vier bewezen strategieën voor een ijzersterke immuunsysteem.

Hoe je effectief en gezond afvalt.

Hoe je met voeding ervoor zorgt dat je barst van de energie.

De geheimen voor een mooie en stralende huid.

Hoe je jouw libido een BOOST geeft.

Welke voeding veroudert en welke voeding verjongt het lichaam?

De relatie tussen voeding en dunner wordend haar

En wellicht het allerbelangrijkste: het balanceren van je EMOTIONELE HUISHOUDING als succes strategie.

Aanmelden voor deze gratis info-avond gaat via: info@poweracademy.nl

Zie ook de website: http://poweracademy.nl/seminars voor de vele reacties van cursisten. Het aantal plekken is beperkt meld je daarom snel aan!

Gezonde groet,

Mohammed Boulahrir

p.s.houd deze pagina in de gaten voor meer handige tips!

via https://www.facebook.com/mohammed.boulahrir

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s