DE PAARDENBLOEM…

DE PAARDENBLOEM...

Het is weer zomertijd! De dagen worden langer, de nachten korter en onze zin in de lente neemt alleen maar toe. Toch kan dat ene uurtje verschil voor sommige mensen een boel vermoeidheidsklachten opleveren. Je kunt dan een potje vitaminen aanschaffen om het futloze gevoel weg te slikken, maar er is een meer natuurlijke oplossing: de paardenbloem.

De Latijnse naam voor deze plant is Taraxacum officinale. Afgeleid van twee Griekse woorden taraxis(oogziekte) en akeomai (genezen). Vroeger gebruikten kruidenartsen de bloem dan ook om oogklachten te verhelpen. De paardenbloem is te herkennen aan de vrolijke, gele bloem die in het voorjaar aan elke stengel groeit. De holle stengels staan in een rozet van gekartelde bladeren, die met een lange, witte penwortel in de grond zitten. Het gaat ons nu om deze sla-achtige bladeren.

Het paardenbloemblad bevat namelijk veel mineralen, zoals kalk, magnesium, kalium, zwavel, ijzer, natrium en kiezel. Daarnaast is het een bron van vitaminen A, B, C en D. Dit voorjaarskruid maakt korte metten met vermoeidheid en reinigt het lichaam. Na een schoonmaak met de paardenbloem voel je je als herboren.

De bitterstoffen in de plant hebben overigens een stimulerende werking op de spijsvertering. Het is een goed kruid bij misselijkheid, leverklachten en obstipatie.

Laat die voedingssupplementen dus even zitten en ga op zoek naar deze natuurlijke vitaminebommetjes. Ze groeien bijna overal. Leuker, lekkerder en bovendien veel goedkoper!

Oppepkuur

*Neem dagelijks twee of drie blaadjes paardenbloem.

*Was en dep de blaadjes.

* Je kunt ze zo opeten of op brood doen.

Hou vol, na enkele weten ben je fitter.

Lunchrecept

*Pluk paardenbloemblad.

*Was het blad en dep de blaadjes droog.

*Maak een dressing van olijfolie, azijn, honing, zout en peper.

Tip: lekker met pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Bron: T. van Diepen-Stam

via https://www.facebook.com/pages/Energielek/210543002311552?ref=stream

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s