Gember helpt bij fibromyalgie en CVS

GEMBER HELPT BIJ FIBROMYALGIE EN CHRONISCH VERMOEIDHEIDSSYNDROOM

Fibromyalgie wordt ook spierreuma genoemd. Het is een syndroom waarbij de patiënt lijdt aan chronische spier pijn. Dit is een ingewikkeld syndroom, waarbij de pijn over het hele lichaam of alleen in bepaalde spieren rond de gewrichten kan voorkomen.

Chronisch vermoeidheidssyndroom

Chronisch vermoeidheidssyndroom is een syndroom dat een ernstig een frequente vermoeidheid geeft en is niet op te lossen door te rusten. Het verschilt van algemene vermoeidheid omdat er geen reden of voorwaarde voor de ziekte is. Een ontsteking van het zenuwstelsel is een hypothese omdat een defecte reactie van het immuunsysteem extreme vermoeidheid kan veroorzaken.

Gember

Gember is goed onderzocht en gedocumenteerd als een behandeling voor spier- en gewrichtspijn zonder bijwerkingen, zelfs bij patiënten die het reeds gebruiken voor een aantal jaren. Gember is effectief in het verlichten van pijn in het lichaam.

Gebruik van gember

Je kunt gebruik maken van gember als voedsel en als medicijn, het kan je helpen om veel voorkomende kwalen te overwinnen en ernstige ziekten te voorkomen. Om er de voordelen uit de halen kan je het zowel intern als extern gebruiken.

Extern gebruik van gember

Gemberbad

Een manier om gember extern te gebruiken is door het te gebruiken in je bad water. Alles wat je nodig hebt is ongeveer 1/4 tot 1/2 kopje vers geraspte gember, voeg dit toe aan het warme badwater. Je moet in het water blijven gedurende ten minste 30 tot 60 minuten en gewoon proberen te relaxen. Een warm gemberbad zal helpen om je spieren te ontspannen en zo de pijn te verminderen.

Gember olie

Gember olie is zeer goed voor het verminderen van ontstekingen. Veel essentiële oliën zijn pijnstillers, dus ze kunnende pijn verminderen. Essentiële oliën kunnen worden gebruikt voor spierpijn, pijn, stijfheid en overgevoeligheid. Ik raad u aan aromatherapieën essentiële oliën te gebruiken als een preventieve behandeling in plaats van te wachten tot de pijn opkomt. Het gebruik ervan op dagelijkse basis, zal leiden tot een positief resultaat.

Massage

Een massage met gemberolie is een zeer verzorgende massage die lymfe- en bloedcirculatie bevordert, het immuunsysteem stimuleert ,het zenuwstelsel uitgebalanceerd, de ontspanning bevordert en spierspanning, pijn, stress en angst vermindert. Meestal wordt ze aanbevolen als een zachte massage maar ik geef persoonlijk de voorkeur aan een stevige massage net als veel mensen, het is echter een persoonlijke keuze en het is van belang dat u dit bespreekt met uw therapeut voor de behandeling wordt begonnen.

Kruiden

Gember is ook een van mijn favoriete kruiden. Het heeft een unieke zoete en kruidige smaak en het kan ook aan vrijwel elk gerecht worden toegevoegd . Niet alleen is het lekker, maar het heeft vele voordelen voor de gezondheid. Het kan dus ontstekingspijn verlichten maar ook verlichting brengen naar maagzuurpatiënten.

Gembersap

Gembersap kan worden gemengd met wat honing of citroen sap zodat het als verfrissend zomers drankje geserveerd kan worden. Ik gebruik ook gekonfijte gember om mijn maag te kalmeren als deze van streek is.

Gemberthee

Mijn favoriete manier om gember te gebruiken is om er een pittige gemberthee van te bereiden. Ik maak de thee door een paar plakjes gember,een schijfje citroen, een snufje cayennepeper, een lepel honing, en een paar druppels stevia in een tas te doen. Giet daarna wat heet water op en laat het mengsel trekken voor een paar minuten. Filter daarna de thee en geniet! Het zal je ook echt warmen in de winter,dat is een goed moment om gember thee te drinken.

Bron: http://www.optimalegezondheid.com/gember-tegen-fibromyalgie/

via Tijdlijnfoto’s.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s