De samenleving in 2015

Het zou inderdaad wel heel geweldig zijn als dit allemaal uit komt en dus echt onze toekomst wordt en ja mijn gevoel zegt ook wel dat dit onze toekomst gaat worden ❤

 

De samenleving in 2015

Een stuk uit het boek “De samenleving in 2015”:

Eerst zal het financiële systeem instorten en de rijken maken zich zorgen om hun rijkdommen en zijn bang dat hun hele vermogen in rook opgaat.

Het zou kunnen dat ze vlak voor de krach allerlei nuttige en nutteloze spullen gaan kopen en daardoor het systeem weer een boost geven.

Maar juist hierdoor zal het systeem in elkaar storten.

Dan, wanneer iedereen weet dat de devaluatie van het geld alsmaar door blijft gaan, zullen ze inzien dat het te laat is om het systeem nog te redden en zal het leven voorlopig tot stilstand komen.

Stilstand in die zin dat niemand nog naar zijn werk gaat, want het geld dat je hiervoor krijgt, is toch niets meer waard.

Op korte termijn kan deze onrust ertoe leiden dat de mensen bang zijn voor hun bestaan en gaan hamsteren.

Het is niet uitgesloten dat er geplunderd wordt, dit hangt af van het ontwikkelingsniveau van de samenleving.

Deze fase zal maar van korte duur zijn, want al snel zullen nieuwe, gematigde krachten opstaan die het welzijn van de gemeenschap als hoogste doel hebben en de bevolking vertellen dat het hoog tijd is een nieuwe samenlevingsvorm zonder geld op te richten waarin iedereen dezelfde rechten heeft.

Deze samenlevingsvorm zal zich langzaam verder ontwikkelen en de mensen gaan weer aan het werk.

Dit zal echter werk zijn waar de hele gemeenschap profijt van heeft. Belastingdiensten, banken, boekhouders enzovoorts zullen andere bezigheden zoeken en eveneens een bijdrage leveren aan het algemeen welzijn.

Al snel ontstaat een nieuwe manier van voedsel – voorziening en de productie functioneert weer, maar nu helemaal zonder geld en andere soorten van schadeloosstelling – alles gebeurt op vrijwillige basis.

Iedereen doet waar hij het best in is en het meeste plezier aan beleeft en waarvan hij vindt dat dit het algemeen belang het best dient.

De samenleving in 2015.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s