Maagpijn of brandend maagzuur

Oh nee daar is die maagpijn of brandend maagzuur weer. Even de telefoon pakken en een afspraak maken met de huisarts want ik kan natuurlijk geen rennies blijven eten! Resultaat ……omeprazol, pantoprazol of ranitidine mee. Hebben we nou de oorzaak aangepakt? Welnee gewoon het probleem onderdrukt en de farmaceutische wereld weer gesponsord.

Wij hebben niet voor niets maagzuur, het heeft een functie!

De Paleo leefstijl zal zeker helpen in jouw strijd tegen maagklachten. Door puur te eten, regelmatig te bewegen en voldoende te slapen kan jouw lichaam tot rust komen en herstellen. De maagklachten zullen verdwijnen. Als je toch nog af en toe last krijgt kan je toch beter de natuur raadplegen!

Gember in combinatie met kaneel werkt heel goed tegen maagpijn, misselijkheid, en maagzuur. Het is wel belangrijk om verse gember te gebruiken dus let op bij het kopen. Verse gember heeft een gladde schil!

Maagklachten thee
1 liter water
20 gr verse gember, geschild en in blokjes gesneden
2 tot 3 kaneel stokjes.

Breng het water aan de kook, voeg de gember en kaneel toe en laat het zachtjes 20 minuten koken. Haal de gember en kaneel uit het water en laat het afkoelen. De thee is warm en of koud lekker, ik zelf vind het lekkerder als het uit de koelkast komt. Maag en maagzuur klachten verminderen al naar 10 tot 15 minuten.

via Oerkracht Voedingsadvies

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s