VERZURING KAN OP VERSCHILLENDE MANIEREN BESTREDEN WORDEN

– Door sapvasten: kruidenthee, groente- en vruchtensapkuur onder deskundige begeleiding.

– Gebruik overwegend basische voeding en beperk de hoeveelheid zuurvormend voedsel. Een lacto-vegetarische voeding zonder sojaproducten en met weinig andere eiwitrijke vleesvervangers is een goed uitgangspunt. We hoeven ons niet druk te maken over een mogelijk eiwittekort want bij een overwegend basische voeding neemt de eiwitbehoefte af.

– Neem de juiste eetgewoonten in acht: vooral goed kauwen en inspeekselen, ook de dranken! En eet niet meer nadat het verzadigingsgevoel is bereikt, zodat de verzurende darmgisting wordt tegengegaan.

– Gebruik royaal goed verdelen over de dag basische dranken vruchtensap / groentesap/ gefermenteerde zuiveldranken en kruidentheeën die de spijsvertering bevorderen.

– vermijd koffie, zwarte thee, cacao en alcohol, want deze remmen o.a. de reiniging.

– Maak zeer royaal gebruik van verse groenten, eventueel een deel in de vorm van rauwkost hoeveelheid afhankelijk van de functie van de darm. Maak de groenten klaar door middel van roerbakken of smoren. Door het koken van groenten in water en het vocht afgieten gaat o.a. veel kalium base verloren.

– Eet regelmatig aardappelen als basis van de warme maaltijd: gaar stomen of koken in weinig water.

– Neem minimaal 3 porties vers fruit verspreid over de dag. Gebruik zeker hard fruit niet na de maaltijd, dit kan makkelijk gaan gisten.- Wees matig met kwark en beperk de kaasconsumptie tot 1 a 2 plakjes per dag.

– Beperk de peulvruchtenconsumptie tot maximaal 2 x per week.

– Beperk het gebruik van suiker, honing, graanstropen etc. zoveel mogelijk, deze kunnen snel tot gisting overgaan. Gebruik diksappen en gedroogd ongezadeld zwavel is een zuurvormer fruit om te zoeten en appel/perenstroop, dadelstroop en ander fruitbeleg als zoet broodbeleg.

– Neem dagelijks veel beweging in de frisse buitenlucht, omdat er dan meer koolzuur ‚zuren’ wordt uitgeademd via de longen.

– Bevorder ontzuring via de huid, bijvoorbeeld door droog borstelen, wisseldouches, sauna, zwemmen en andere watertoepassingen.

– Streef naar een bewuste positieve levenshouding, want sombere zure gedachten verzuren het organisme ook.

Fragment uit: http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=113&cod=103&page=9

via Het lichtpunt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s