Kies jij voor 1 of voor 2?

Even een reminder die van toepassing voelt voor dit moment ♥

Bij alles wat word besproken, aangekaart of getypt bestaat de mogelijkheid dat mensen worden geraakt.Dit geraakt zijn bestaat echter alleen zolang de ontvanger of lezer van de boodschap hier vanuit zijn/haar overtuigingen een herinnering aan gaat koppelen.

Eenvoudiger gezegd: Je kunt alleen worden geraakt als er in jezelf al iets aanwezig was waarin je geraakt kon worden.. Alles is in te delen in 3 groepen:Doodsangst (waarbij je lichamelijk in gevaar bent en je lichaam adrenaline aanmaakt)Liefde (De vrije stroom van goddelijke energie die slechts licht kent)Oude pijn (De opgeslagen herinneringen die in je systeem vastzitten en wachten op transformatie, de oude pijn is gekoppeld aan onverwerkte doodsangsten)

Het streven van je ziel is een leven in onvoorwaardelijke liefde.Om dit te kunnen ervaren en zijn dient echter alles wat nog niet in liefde staat (de oude pijn) te worden losgelaten omdat oude pijn nu eenmaal voorwaarden voor alles creëert..

Je ziel is daarom continu bezig met jou in situaties te brengen die je laten zien waar nog stukken van jezelf in duisternis aanwezig zijn (oude pijn).Met deze situaties heb je altijd een keuze hoe je er mee om wenst te gaan:1. – Je kunt kiezen de (oude) pijn in jezelf te voelen, meer is niet nodig om het los te laten..2. – Je kunt kijken naar anderen (de boodschapper die de oude pijn heeft geraakt met zijn woorden of daden) en daar de schuld en oorzaak van je oude pijn neerleggen…

In punt 1 kom je tot transformatie.Bij punt 2. grijpt het hoofd in en probeert te doen waar hij voor getraind is, je af te houden van je eigen pijn..Eveneens krijg je dan een of meerdere van de volgende symptomen:Zelfmedelijden, oordeel, verdriet, boosheid, verwijt, stilte, drama..

Zoals je zult begrijpen brengt punt 2 altijd een dader en een slachtoffer met zich mee.Zoals ik vaker heb uitgelegd is er echter geen sprake van een dader en eveneens een slachtoffer..Mijn voorbeeld, stel dat ik tegen 10 vrouwen zou zeggen “jij hebt een dikke kont” roept deze reacties op, terwijl mijn zinnetje toch echt niemand daadwerkelijk pijn heeft gedaan..Iemand die deze herinneringen niet draagt zal antwoorden: “Ik kan er anders prima op zitten!” diegene met herinneringen en zelfoordeel zal zich ofwel gekwetst of boos voelen en voorbij gaan aan het feit dat oude pijn is geraakt maar mij als de dader aanwijzen van deze pijn..

Zodra men gaat zien dat wij de scheppers zijn van al onze ervaringen en omstandigheden, dan ga je ook zien dat jijzelf deze opmerkingen, omstandigheden en triggers hebt geschapen.Het doel is nog steeds hetzelfde: De onbalans in jezelf herstellen..

Zodra je zelf in staat bent en de eenvoudige keuze maakt om verantwoording te nemen voor je eigen daden en scheppingen vanuit liefde en vergeving zul je gaan zien dat het eigenlijk een heel liefdevol proces is wat jou slechts terug naar God zal brengen.

Ondertussen zijn wij er om je te laten zien, voelen en leren hoe je dit pad het makkelijkst en effectiefst kunt afleggen.Vanuit mij zonder oordeel en in onvoorwaardelijkheid van liefde.

In liefde en licht,

Joost ♥ ♥

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s