Fritatta | Oerkracht voedingsadvies

Fritatta

Van onze gastblogger Marinka Bil van EetPaleo.nl

Vandaag deel ik een heel veelzijdig recept met jullie. Ik geef jullie een voorbeeld, maar ik nodig iedereen uit zijn creativiteit hier op los te laten. Zo wordt dit gerecht iedere keer weer anders, we houden ten slotte wel van wat variatie.

De fritatta is eigenlijk niet meer dan een mengsel van groente en eventueel vlees of vis, met geklutste eieren er overheen. Met deze omschrijving doe ik het gerecht misschien geen eer aan, maar het is echt heerlijk.

Nog belangrijker: het is makkelijk om te maken, én makkelijk om mee te nemen. Snijd de fritatta na het afkoelen in punten, doe er een aantal in je lunchdoos, schep er een gemengde salade bij en je hebt een lekkere lunch. Daarnaast kun je dit gerecht ook een avond van tevoren maken voor een supersnel ontbijt.

De fritatta hieronder heb ik gemaakt met wat ik in de koelkast had liggen (ja, zo simpel kan het zijn), maar er zijn natuurlijk nog veel meer combinaties. Onderaan het recept noem ik er een aantal. Probeer het uit, wees creatief en ontdek zo je eigen favoriete fritatta! Veel plezier, en eet smakelijk!

FRITATTA

2-4 personen

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • Handjevol fijn gesneden witte kool
  • Handjevol wortelrasp
  • 2 grote handen vol spinazie
  • 1 peer, zonder klokhuis, in blokjes gesneden
  • Handjevol rozijnen
  • 8 grote eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • ½ tl zout
  • Peper naar smaak

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Breek de eieren boven een kom, schenk de kokosmelk erbij, samen met het zout en wat peper naar smaak. Klop het geheel schuimig met een mixer.
  • Verhit de kokosolie in een ovenvaste pan en bak hierin de ui op middelhoog vuur glazig. Voeg de witte kool, wortelrasp, spinazie, peer en rozijnen toe en bak alles al omscheppend nog 3 minuten.
  • Giet het eiermengsel over de groenten en roer het gedurende 1 minuut zachtjes door elkaar.
  • Zet de pan in de oven en bak de fritatta in 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de fritatta meteen, of laat hem even afkoelen voor je hem aansnijdt en verpakt om mee te nemen.

Variatietips:

  • Ui, rucola, zongedroogde tomaten, gerookte zalm, en wat pijnboompitten.
  • Gehakt, kerrie, zoete aardappelblokjes, peterselie en spinazie.
  • Courgette, aubergine, tomaten en Italiaanse kruiden.
  • Appel/peer en kaneel (er hoeft dan geen peper bij de eieren, en gebruik ook iets minder zout).
  • Banaan, vanille-extract en kokosrasp (geen peper bij de eieren, minder zout).
  • Kleine blokjes kip, tomaat, kleine broccoliroosjes en bieslook.

via Fritatta | Oerkracht voedingsadvies.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s