Wat is cannabis olie ?

Cannabis olie is een olie die word gewonnen uit de harsen die de bloemtoppen van de vrouwelijke plant produceren. Door deze harsen te extraheren met alcohol, krijg je een dikke stroopachtige substantie die door middel van oraal gebruik toegediend kan worden ten behoeve van verlichting en of genezing van bepaalde ziektebeeld en of klachten. Het werkt op het zogenoemde Endocannabinoïde systeem wat elk zoogdier op de aarde bezit.

Het menselijk lichaam bevat net als dat van alle andere zoogdieren, vogels, vissen een miljoenen jaren oud endocannabinoïde- systeem. Endo betekent lichaamseigen. Endo-cannabinoïden fungeren als signaalgevers en regelen alle belangrijke processen in een levend wezen. Endocannabinoïden regelen de productie van hormonen, eiwitten, besturen het imuunsysteem, alle organen, hoe we ons voelen en wat we denken.

Phytocannabinoïden

Cannabinoïden komen buiten een levend wezen in de natuur alleen voor in de cannabisplant en heten dan phythocannabinoïden. Phyto betekend plant in het Grieks. Dit verklaart waarom cannabis een medicinale werking heeft, de plantaardige cannabinoïden zijn vrijwel dezelfde stoffen die het menselijk lichaam ook produceert om processen in het lichaam te sturen. Het verklaart ook waarom cannabis zo’n lichaamsvriendelijk product is en zo snel werkt.

Er zijn 2 verschillende typen cannabinoïde receptoren, namelijk de CB1 en CB2.

De CB1 receptor komt vooral voor in het centrale zenuwstelsel. Receptoren van dit type zijn met name verantwoordelijk voor de pijn bestrijding/verlichting en het anti misselijkheids effect, ook oefenen ze werking uit op het geheugen en de motoriek.

De CB2 receptor komt vooral voor in de cellen van het immuunsysteem (vooral de milt) en is zodoende waarschijnlijk verantwoordelijk voor immunologische effecten van cannabinoïden. Cannabinoïden werkt op beide typen receptoren.

Ter informatie

Gaat u de cannabis olie gebruiken in samenwerking met eventuele opiaten of pijnstillers, neem dan altijd de olie in op een moment dat de medicatie het minst actief is in uw lichaam. Dit namelijk omdat de cannabis olie een synergie heeft met opiaten en daardoor de werking van opiaten kan versterken met een factor van 6 tot 10 maal. Mag het zo zijn dat u na het gebruik van de olie verminderde behoefte heeft aan reguliere pijnstillers, is het te overwegen de reguliere pijnmedicatie/opiaten af te gaan bouwen, doe dit op een manier waar u zelf een prettig gevoel bij heeft en raadzaam is dit in overleg te doen met uw huisarts en/of specialist.

Bron: http://www.canshaman.com/medicinale-toepassingen/cannabis-olie/

Zelf bestel ik de olie bij Rens. Zijn email-adres is:

geluksdruppels@gmail.com

Van harte aanbevolen!

Advertenties

One thought on “Wat is cannabis olie ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s