Wernard Bruining – OVER DE GENEESKRACHT VAN HENNEPOLIE

Intervieuw met Wernard Bruining

OVER DE GENEESKRACHT VAN HENNEPOLIE

Wernard Bruining, groot voorstander van de legalisering van hennep, heeft met zijn stichting ‘Mediwiet’ als doel cannabis weer als volksmedicijn onder de mensen te brengen. Tevens tracht hij al geruime tijd de Nederlandse politiek te overtuigen van de grote milieuvoordelen van industriële hennep. Bruining is een bevlogen man waar we omgetwijfeld nog veel van zullen horen. Onlangs stelde Banger Sisters hem enkele vragen.

Wanneer ben jij je gaan verdiepen in de geneeskracht van hennepolie?
Ik ben bezig met mediwiet sinds 1994. Op een gegeven moment heb mediwiet eigenlijk laten gaan, er stortte zich namelijk allerlei mensen op en ik maakte mezelf wijs dat mijn taak erop zat. Toch bleef ik ruim vijftien jaar het knagende gevoel houden dat ik de patiënten in de steek had gelaten. Dus in 2009 hakte ik de knoop door, ik besloot me geheel aan mediwiet te wijden.
Op het internet zag ik hoe ene Rick Simpson patiënten hielp genezen met wietolie. Vervolgens kwam ik op het idee om wietolie te verdunnen, zodat het per druppel nauwkeurig gedoseerd kan worden. Door cannabis per druppel te doseren kan high worden vermeden worden. Ook ontwierp ik een methode waarmee iedereen veilig en kleinschalig, gewoon thuis in de keuken op het aanrecht, zijn eigen wietolie kan maken. Ik probeer van wietolie weer een gewoon volksmedicijn te maken.

“Mediwiet, en anders niet!” Hoe kwam je op deze slogan?
Ik werd op een ochtend in 1994 wakker met dat zinnetje in mijn hoofd en kreeg de idee dat als ik dat woord tot “gewoon Nederlands” zou maken, men uiteindelijk anders over cannabis in het algemeen zou gaan denken. Ik ontwierp een logo, schreef een voorlichtingsfolder en heb toen binnen twee weken tijd vijftig coffeeshops bereid gevonden om cannabis tegen 50% korting, dus tegen inkoopprijs, te leveren aan patiënten. Dit heeft medicinaal cannabis gebruik indertijd op de kaart gezet in Nederland.

Heb je al veel mensen kunnen helpen met je kennis over de medicinale toepassing van hennepolie?
Ik heb inmiddels via mijn Stichting Mediwiet heel veel patiënten mogen helpen. Toch kom ik nog dagelijks nieuwe ziektebeelden tegen waar ik nog nooit van gehoord heb en waarbij de olie heel goed helpt. Laatst heb ik ook nog een patiënt in 28 dagen van pijnlijke wratten onder zijn voet af kunnen helpen, iets waar de man al zeven jaar last van had. In die periode werd hij regelmatig behandeld met koude stikstof, een zuur en lasers. Deze behandelingen leverden grote wonden op, nóg meer pijn en de wratten bleven steeds terugkomen.

Gebruik je ook zelf (eventueel preventief) de medicinale hennepolie?
Ja, ik gebruik het als spierontspanner, voor de artrose in mijn nek. Doe ik dat niet, dan word ik ’s nachts om de 4 á 5 uur wakker van de hoofdpijn. Daar heb ik jaren last van gehad en moest er dan echt uit, omdat de hoofdpijn anders zo erg werd dat hij de hele dag niet meer wegging. Dan ging ik maar achter de computer zitten werken. Als mijn vrouw en kinderen dan naderhand de deur uit waren, ging ik maar weer een paar uur slapen. Want ik heb ik namelijk echt acht uur slaap per dag nodig.

Is er een bepaalde aandoening, die opvallend snel verbetering laat zien bij het gebruik van hennepolie?
Eigenlijk werkt de olie heel snel, en bij alle aandoeningen. Wanneer het onder de tong wordt ingenomen, werkt het meestal in 15 á 20 minuten. Echt heel snel zie je het vaak werken bij chronische pijn, ADHD, ziekte van Parkinson, spasmen, misselijkheid en bij depressies.

Heb je ook meegemaakt dat mensen helemaal geen baat hebben bij hennepolie?
Jazeker, dit komt bijvoorbeeld voor bij sommige vormen van chronische pijn. Veel mensen hebben angst om te ontspannen en los te laten. Soms zie je ook de verborgen onwil om een kwaal los te laten, de onwil om te veranderen. Dat laatste klinkt gek, maar het bestaat echt. Als ik het merk laat ik de mensen in hun waarde en doe enkele stappen terug. Ze hebben dan op de een of andere manier een winst te halen bij hun ziekte. Ze leren er bijvoorbeeld iets van, en dan moet je hen de gelegenheid tot die levenslessen niet ontnemen. Vaak ook oefent hun omgeving druk uit om niet te veranderen, dan geven patiënten daar gehoor aan.

Op Mediwiet.nl benadruk je ook de milieuvriendelijke toepassingen van hennep. Waar staan mensen eerder voor open, de medicinale of de milieuvriendelijke aspecten van hennep?
Eerst natuurlijk de medicinale aspecten, want daar komen ze voor. Daarna zijn ze verrast als ze de andere kanten van hennep leren kennen. Zodra ze eenmaal aan den lijve hebben ondervonden dat het medicinaal écht werkt, worden ze overtuigd pro-cannabis. Zij vinden het verbod belachelijk en de politici die daarvoor pleiten, buitengewoon kortzichtig.

Veel mensen denken dat medicinale hennepolie, die ook wel wiet- of cannabisolie wordt genoemd, hetzelfde is als hennepzaadolie. Kun je aan de lezers uitleggen wat het verschil is tussen deze twee soorten hennepolie?
Hennepzaadolie bevat nauwelijks THC, max. 0,2% en wordt gemaakt uit industriële hennep. Wietolie wordt gemaakt uit cannabis planten met een THC gehalte van 10-15%. Er is onverdunde wietolie, die wordt gebruikt voor het bestrijden van kanker en wratten. Waar ik vooral mee bezig ben is 5x verdunde wietolie, die is te gebruiken bij allerlei ziektebeelden.

Wat is je grootste droom op het gebied van hennep?
Een cannabiskliniek, dát zou echt geweldig zijn! Ik ben me duidelijk bewust dat ik een taak te vervullen heb hier op aarde ten aanzien van mediwiet, dankbaar dat ik dit mag doen en zie wel wat het universum verder op mijn bordje schept

Is er nog iets, dat niet naar voren is gekomen in voorgaande vragen, maar wat je toch graag onder de aandacht wilt brengen?
De natuur staat bol van symbiose tussen levende wezens en planten. De mens is geëvolueerd samen met hennep, het is immers het oudste landbouwgewas! Hennep heeft de mens de mogelijkheid gegeven zijn omgeving aan zich te onderwerpen en tot beschaving te komen. Sommigen beweren dat het roken van hennep ertoe heeft geleid dat de mens een Godsbesef heeft ontwikkeld en oog kreeg voor alles wat zacht, goed, sociaal en fantasierijk is. Die speciale band is sinds 1937 verbroken en contact is zelfs verboden. Bewustzijnsverruiming of daarnaar streven, is verboden in onze dagen! De harde, botte en bewustzijnsvernauwde mens vernietigt daarom alles om zich heen, inclusief zichzelf.

Daar moet en zal een einde aan komen!

Kijk voor meer informatie op: http://www.mediwiet.nl/

BRON: http://www.bangersisters.nl/entertainment/interviews/144-interview-wernard-bruining

 

Advertenties

One thought on “Wernard Bruining – OVER DE GENEESKRACHT VAN HENNEPOLIE

  1. Ik ben zo dankbaar dat Eric voor het verstrekken van mij met Hennep olie hier in de Verenigde State van Amerika. Ik was de diagnose met hersenkanker 3 jaar geleden, en sindsdien ik veel chemo en bestraling die mij niet hebben geholpen hebben gedaan, maar alleen beschadigde mijn immuunsysteem en maken het zwak en hulpeloos. Ik kwam over de Phoenix Tears en ik heb gelezen over de Hennep olie veel en zag dat ik me kon voorzien Hennep olie hier is de staat, ik contact met hem op: ericolivermedicalservice@hotmail.ca voor de aanschaf van deze medicatie, naar mijn verras de medicatie werd aangekocht en geleverd binnen 48 uur en ik zijn op de behandeling van de afgelopen 3 maanden. Ben nu hier om te getuigen dat er niet meer een kankerpatiënt ben, heb ik ervaren een totale transformatie in mijn gezondheidssector met Eric Oliver Hennep olie service. voor alle kankerpatiënt die in de regio Amerika en Canada wonen, krijg je Hennep olie uit ericolivermedicalservice@hotmail.ca
    rosana Miles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s