Presentjes van het Universum najagen….

Soms zijn er dingen in het leven die gewoon, spontaan tot stand komen. Dat kan een ontmoeting zijn, een vlaag van inspiratie, een spontaan gevoel van al-één zijn, of een ander presentje van het Universum. Het gaat om iets wat je vervult met Liefde, vreugde, vrede, stilte en geluk. Het voelt zo goed dat je, wanneer de ervaring voorbij is en je weer ‘met beide benen op de grond staat’, je direct de drang voelt, dit gevoel opnieuw te ervaren. Op dat moment ga je bedenken wat het nu was, wat deze ervaring in gang zette.

De drang om dit gevoel opnieuw te ervaren is vaak zo groot, dat je overgaat tot het creëren van wat volgens jou de juiste omstandigheden zijn om dit te bewerkstelligen.

Hoe meer je echter je best doet, je wil uitoefent vanuit je ego-bewustzijn feitelijk, hoe verder het gevoel en de ervaring van je af komen te staan, je gaat nog meer je best doen om het beet te pakken en daarmee duw je het gevoel en de ervaring nog verder van je af. Je bent bezig een spontane gebeurtenis na te jagen, met als enige gevolg dat het steeds verder van je af komt te staan. Tot het moment dat er zelfs van de herinnering aan het gevoel en de ervaring, niets meer over lijkt te zijn. Ergens vermoed je dat het er nog wel is, maar door alles wat er aan emoties en gedachten aan het gevoel en de ervaring is komen te hangen, kun je het gevoel en de ervaring niet meer zuiver waarnemen.

In plaats van je over te geven aan de stroom van het leven, de synchroniciteit van het Universum, door uit te gaan van het vertrouwen van de Ziel, ben je zelf, vanuit ego-bewustzijn, voorwaarden gaan stellen aan iets wat spontaan en onvoorwaardelijk aan je gegeven is. In plaats van spontaan te ontvangen, ben je (ego)bewust gaan proberen te nemen.

Langs bovenstaande weg worden spontane presentjes van het Universum ‘kapot gemaakt’, beperkt en gekaderd, waardoor de hele essentie weg is. Het is de manier waarop, vanuit de hechting van emoties en gedachten, dus het handelen vanuit het ego, afhankelijkheid en verslavingen ontstaan.

In plaats van het gevoel en de ervaring na te jagen, waardoor je het ego tot leidsman maakt, is de ‘oplossing’ veel simpeler. Koester de presentjes van het Universum vanuit je Ziel, in overgave en vertrouw er op dat het gevoel en de ervaring een betekenis hebben voor jouw levenspad of zielenplan. Als het je toebehoort, zal het naar je terugkeren, als die ene ervaring voldoende was niet. Daar kun je boos of gefrustreerd over worden, je kunt je zelf allerlei dingen wijsmaken, maar uiteindelijk laat, zoals de praktijk het ook laat zien, het Universum zich niet dwingen.

via Stap uit de Matrix

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s