Energetische bescherming

Energetische bescherming,
zeer aan te raden om jezelf dagelijks te gronden (aarden) te beschermen, te reinigen.
Zie tekst.

Energetische bescherming voor heldervoelenden/nieuwetijdskinderen-(over aarden, zuiveren en beschermen)
Geschreven door Gordon 27 Reacties
Gepubliceerd: september 12th, 2010

Vorig jaar september plaatste ik een blog over energetische bescherming voor nieuwetijdskinderen, je vindt het hier.

Met als intro: Energetische bescherming, simpelweg gezegd hoe je als gevoelig persoon beschermt tegen energie die niet van jou is, is erg belangrijk voor nieuwetijdskinderen en hoogsensitieve personen.

Omdat ik er zelf meer en meer over ben gaan leren en om me heen ook merk dat er meer en meer mensen niet alleen mee bezig zijn, maar ook info zoeken wil ik e.e.a. aanvullen. Ik wil er nadrukkelijk bij vertellen dat ik spreek van uit mijn eigen ervaring en mezelf niet als deskundig beschouw. Ik ben zelf nog steeds zoekende en lerende. Misschien komt er ooit een moment dat ik volledig bewust ben van mijn eigen energie en die van anderen, maar nu is dat moment er nog niet. Ik leer constant bij, en vanuit dit leren schrijf ik dit stuk. Ik hoop dat er doordat jij, de lezer, reageert, dit artikel echt tot leven komt, en we bruikbare tips aan elkaar geven die inspireren.

Er is al veel info over energetische bescherming te vinden, maar er vallen me een paar dingen op.
1.Ten eerste valt me op dat er altijd vertelt word HOE je het moet doen. Goed, er zijn veel technieken om je zelf te beschermen tegen negatieve energie, en veel mensen gebruiken in meer of mindere mate dezelfde, maar wat volgens mij écht belangrijk is: je intuïtie en je creativiteit , je fantasie volgen. Je daar door laten leiden. Ik help nieuwetijdskinderen, vooral de jongeren en ook hun ouders met energetische bescherming door ze te begeleiden naar de manier die het beste bij hun persoonlijk past. Ik vertel ze niet meteen hoe het moet, maar laat dat samen ontstaan. Voor de één is dat werken met een bescherming van goud, voor de andere is dat een bol van wit licht, voor de ander een paarse cocon, voor weer een ander is het visualiseren dat alle emoties van een ander tot x centimeter van het lichaam mogen komen, weer een ander doet het puur vanuit geesteskracht, enzovoort.

(Ik probeer nu hier nog niet met te uitgebreide voorbeelden te komen om je eigen ideeën hierover te kunnen laten ontstaan, de voorbeelden komen overigens wel verderop in dit artikel)

Overigens kunnen deze manieren veranderen, het is nodig om te voelen wat voor jou werkt, en of dit nog steeds zo is. Hoe meer licht hoe meer donker je aan kunt trekken. Dus wat eerst voldeed , voldoet misschien nu niet meer.

2.Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen het beschermen van je huis en je aura terwijl deze wel degelijk met elkaar verbonden zijn. Je aura (en je chakra’s) zijn toch onderdeel van jouw “huis”, jouw grenzen? Het begint bij het beschermen van jouw grenzen, jouw lichaam, jouw aura, jouw chakra’s en loopt door in het beschermen van je woning.

3.Ten derde is het volgens mij zo dat energetische bescherming een proces is dat aan de buitenkant plaats vind (” uiterlijke” bescherming d.m.v. bijvoorbeeld visualisatie van een bescherming om je heen) maar waaraan ook altijd innerlijke processen ten grondslag aan liggen. Dit wordt lang niet altijd meegegeven door de mensen die je goedbedoeld (net zo als ik dat nu doe, goedbedoeld, maar ik zal vast e.e.a. vergeten of niet weten) leren hoe jezelf te beschermen.

Kort over die innerlijke processen: als je geleerd hebt dat je alleen liefde krijgt door jezelf weg te geven kun je je aan de buitenkant beschermen wat je wilt, maar zul je door je innerlijke overtuiging al je energie weggeven. Vooral aan die mensen die het meest dicht bij je staan: je ouders, je geliefde(n). Sowieso moet je je het best beschermen tegen de mensen die het meest dicht bij staan omdat je daar vaak onbewust voor open staat. (dit is erg belangrijk!)

Als je veel negatieve gedachten hebt over je zelf en niet genoeg van jezelf houdt zul je daarmee ook donkere energie aantrekken. Als je leert om meer van jezelf te houden zal dit verminderen of zelfs stoppen.

Nog een voorbeeld: Als je geleerd hebt dat je niet “waardevol” bent voor anderen, als je je niet geliefd voelt, heb je misschien al van je zelf een zwakke vorm van bescherming; je staat waarschijnlijk heel erg open omdat je niet geleerd hebt zoveel van je zelf te houden dat je duidelijke grenzen wilt hanteren.

Je zou er goed aan doen om te onderzoeken waarom je bijvoorbeeld zo open staat, welke innerlijke overtuigingen daar aan ten grondslag liggen.

Ik gebruik zelf drie basis elementen.

Aarden
Zuiveren, schoonmaken
Beschermen
Ik doe deze stappen iedere ochtend en voor ik ga slapen.

Stap 1.Het begint bij aarden. Het is simpel. Dáár begint het.
Aarden is contact met de aarde maken. Letterlijk en figuurlijk met je benen op de grond staan. Je hebt contact met de aarde. Je bent er een deel van.

Waar ik niet aan voorbij wil gaan is dat het voor een boel nieuwetijdskinderen erg moeilijk is om te aarden. Velen beleven “hier zijn” regelmatig of zelfs consequent als pijnlijk en zwaar, of hebben dit in hun vroege jeugd zo sterk gevoeld en hebben dit nooit van zich afgeschud. Of dit nu komt door de lagere frequentie van energieen “hier” of niet. Het is een algemeen bekend gegeven dat het voor nieuwetijdskinderen makkelijker is vanuit hun bovenste chakra’s te leven dan vanuit de onderste. “Moeten aarden” of beter gezegd moeten leren aarden is vaak een heel proces waarbij (h)erkennen van de eigen gevoeligheid, zelf acceptatie en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf m.i. een belangrijke rol spelen.

En vergis je niet, aarden= voelen. Hoe meer je gaat aarden, hoe meer je gaat voelen. Soms geloof ik wel eens dat we als mensen moeten leren om alles te voelen en doorleven, alles wat van ons is dan…

Ik vind het zelf niet makkelijk om verdriet en woede te voelen, altijd al gehad. Het is makkelijker geworden door de jaren, vooral om in contact te komen met verdriet, en ik ben nog steeds aan het leren hoe ik mijn boosheid goed kan/mag voelen, maar vroeger (toen ik ergens in de 20 was) dacht ik nog dat ik niet kon voelen, dat ik gevoelloos was. Later leerde ik pas dat ik héél veel voelde, vooral alle emoties van anderen, mijn moeder ‘s emoties, die van mijn zus, die van mijn partner en die van de vrouw naast me in de tram, en dat ik mijn gevoelens niet omhoog liet komen (eruit liet komen). Ik hield ze ingekapseld in mijn lichaam, mijn buik vooral en maakte vooral geen verbinding tussen gevoel en verstand. Ik hield alles binnen. Alles…

Dit leidde tot het jaren later er letterlijk uit kotsen van oude emoties. Verdriet om die 1e soulmate die ik destijds zo liefdeloos behandelde. Verdriet om het jaren lang zo buiten mezelf geweest te zijn. Verdriet om mijn jeugd; de eenzaamheid. Het gaat in je botten zitten, in je organen, het woont als gif in je lichaam, wachtend tot je het volledig gaat voelen en loslaat. Omzet in licht, zo je wilt. Het maakt je ziek, niet voelen.

Aarden, hier zijn, is één van mijn belangrijkste lessen weet ik sinds kort; en de waarheid gebied me te zeggen dat ik dit nog niet volledig kan overzien, nog niet volledig zo voel omdat ik ook nog de angst voel en soms de weerzin om alles te voelen en te doorleven. Het is niet niks om door al je oude kinderangsten heen te gaan als je deze zo lang hebt laten liggen. Ik was veel diepgewortelde gevoelens simpelweg vergeten. Het is een soort dubbelheid in het proces dat je door te aarden enerzijds meer gaat voelen en anderzijds beter in staat bent om met deze gevoelens om te gaan juist doordat je gaat aarden.

Aarden is ook: Je verantwoordelijkheid nemen, voor jezelf, voor je lichaam, je gedachten, je gevoel en je emoties. Je zelf onder ogen komen. Je ruimte innemen op aarde.

Dus als ik vertel dat ik het moeilijk vind om mijn boosheid onder ogen te komen, dan is dat omdat ik daar nog niet de volledige verantwoordelijkheid voor heb genomen. (om dit artikel niet tot een boek te maken ga ik er nu niet verder op in, op je verantwoordelijkheid nemen; maar je kunt je er vast iets bij voorstellen )

Goed, zijn er dan ook voordelen verbonden aan ‘aarden’?

Ja, natuurlijk.

Het stelt je in staat om dichter bij je zelf te blijven.
Je staat letterlijk en figuurlijk steviger op je benen.
Je wordt in het contact met de aarde rustiger , minder angstig uiteindelijk.
Je komt beter en makkelijker in verbinding met wie je nou echt bent
Je zult zien dat je je makkelijker kan verbinden met anderen,
Je bent beter in staat te onderscheiden welk gevoel nou bij jou hoort, of bij de ander.
Ik geloof dat je door te aarden beter in staat bent te luisteren naar je intuïtie, je gidsen, de engelen, de meesters, en de natuurwezens , naar de God in je.

Het zorgt er ook voor dat je minder vatbaar bent voor de negatieve invloed van entiteiten (geesten die op aarde blijven omdat ze niet naar het licht willen/durven). Als je naast het aarden er ook nog voor zorgt dat je je afschermt ben je al een heel eind. Als je volledig in je kracht staat hebben zulke negatieve energieën niet of nauwelijks vat op je

Stap twee: Zuiveren
Veel gevoelige mensen hebben een open aura die ontvankelijk is voor allerlei soorten (onzichtbare) energie. Het heeft als voordeel iets van een ander aan kunnen voelen maar als nadeel dat je al snel met de emoties/lichamelijke pijnen e.d. van andere mensen opgezadeld zit. Deze energieën kunnen op allerlei manieren door je lichaam opgenomen worden, en zich op allerlei plekken aan je lichaam hechten. Het is belangrijk je te ontdoen van deze negatieve energieën en dat kun je op verschillende manieren doen.

Door middel van bijvoorbeeld visualisatie kun je ontdekken waar in -en op je lichaam deze energie zich bevind. Door (stap3 )jezelf te beschermen en af te schermen zal het uiteindelijk steeds moeilijker worden voor deze energie om jouw systeem binnen te dringen.

Om je alvast een welbekende tip te geven: naar de natuur gaan is een fijne manier om je te ontdoen van negatieve energie. De bossen helpen je niet alleen om je te helen maar ook om je te zuiveren, zeker als je daar bewust de natuur of de kosmos om vraagt. Zwemmen in de zee (vanwege de energie en het zout erin) of water is ook heerlijk. Ik had vroeger een soulmate die graag vaak in bad ging en daarbij haar hoofd een flink aantal keer onder water deed. Pas jaren later snapte ik dat ze daarmee (intuïtief) haar hoofd mee schoonmaakte; ze ontdeed zich van negatieve energie,.

Natuurlijk kun je dit zuiveren altijd en overal doen, volgens mij is de douche een goede plek, maar de natuur ook. Het helpt als je je eerst aardt.

Stap 3: Beschermen
Veel mensen die heldervoelend zijn, hebben de ervaring dat ze in contact met anderen hun ENERGIE VERLIEZEN.

In contacten met andere mensen worden ze moe, ze voelen zich ziek, ze raken uitgeput, ze hebben het gevoel leeggezogen te zijn en soms lijkt het alsof de ander er met hun energie vandoor is gegaan. Sommigen voelen dit tijdens de ontmoeting al gebeuren, anderen worden zich hun vermoeidheid pas gewaar als het contact voorbij is.

Nieuwetijdskinderen leggen als het ware hun gevoelige aura om een ander heen als ze contact maken en daarmee kunnen ze ook de gevoelens en emoties van een ander voelen; wat helpt bij het helpen, maar niet helpt bij het zuiver houden van je eigen systeem, als we niet opletten geven we onze eigen energie weg waardoor je compleet leeggezogen kunt worden. Moe en leeg.

Wat je ook vast bekend voorkomt: Je gaat de stad in en je wordt overvallen door de drukte, je ‘loopt leeg’.

Er zijn ook veel mensen die niet in hun eigen kracht staan en onbewust (!) de energie van andere mensen om hen heen ‘stelen’. Dat is niet met opzet, de meesten zijn het zich niet eens bewust, maar jij verliest zonder dat je het in de gaten hebt wel je energie hieraan. Het is daarom heel erg van belang jezelf goed af te schermen

Goed, hoe doe ik het? Ik gebruik 3 elementen:

(Waar ik in onderstaande het woord visualisatie gebruik kun je het ook willen/denken, dat werkt net zo.)

Stap 1: Aarden

Ik ga ofwel direct onder de douche al aarden, omdat ik daarmee ook meteen mijn lichaam reinig, water is heerlijk om emoties en andere energie af te spoelen, of ik ga buiten rustig op een stoel zitten. Ik schrijf nu de laatste versie op:

Ik adem rustig naar mijn buik toe -diepe ademhalingen- en adem ook naar mijn voeten en benen toe . Ik zet mijn voeten stevig op de grond en vertel mijn lichaam contact te maken met de aarde. Ik voel mijn benen al wat zwaarder worden, en meestal voel ik mijn basischackra al “in beweging” komen. Gedeeltelijk is dat omdat ik er bewust aandacht aan schenk, me bewust ben dat ik dat chakra sterker wil maken, krachtig(er).

Dan visualiseer ik een gouden koord, eigenlijk meer een dikke kabel (veel mensen gebruiken een rood koord, die van mij kwam intuïtief op goud uit) dat ik bevestig aan mijn stuitje, ik visualiseer dat dat daar aan vast zit en ik maak dat koord sterk, groot en dik.

Ik breng dat koord d.m.v. visualisatie naar het middelpunt van de aarde. De kern van de aarde is van kristal. Ik bind het koord vast aan een gouden kruis ( laat hoe je dat zelf doet weer intuïtief tot je komen) en laat de energie van Moeder Aarde via het gouden (of rode koord) mee naar boven komen. Ik vraag aan de aarde of ze me consequent aardende, voedende energie blijft sturen en ik stel me voor hoe dat door het koord naar mijn chakra loopt, en ik kan dit direct voelen.Ik voel (de energie in) mijn chakra bewegen.

In je voeten zitten ook chakra’s , wist je dat?. Vlak achter de bal van je voet, in het midden van je voet, aan de onderkant en daarboven. Deze open ik door tegen me zelf te zeggen: “ik open nu mijn voetchakra’s zo ver als goed is voor me” (als je chakra’s te snel te ver opent kun je een tegenreactie krijgen waardoor ze sluiten), en ik visualiseer dat er dikke wortels (ik gebruik de groene kleur van boomwortels) uit mijn voeten groeien, diep uitgestrekt de aarde in. Ik voel onmiddellijk hoe mijn voeten zwaarder worden.

Dan als ik me geaard voel, vraag ik Aartsengel Michael om bescherming.

Vraag Aartsengel Michaël je te helpen met het opzetten van een goede bescherming en vraag hem om lagere energieën bij je vandaan te houden.

Ik vraag hem altijd mij een mantel van blauw licht om te doen, en ik stel me dat ook voor. (volgens mij een manier waarop je innerlijk licht niet zichtbaar is voor negatieve energieën) De mantel valt helemaal om me heen ik trek de mantel zeker een meter de grond in en ik rits deze onder mijn voeten helemaal dicht. Deze mantel heeft een capuchon die ook om en over mijn hoofd zit en daarbij ook mijn 6e chakra/derde oog (tussen en achter mijn wenkbrouwen) bedekt, zodat van die plek geen energie onttrokken kan worden. Dank Aartsengel Michael voor zijn hulp…

Stap 2:Zuiveren

Er zijn vast veel manieren van jezelf zuiveren die ik niet ken, maar ik kan je wel vertellen wat ik zelf als goede en makkelijke manieren zie om je zelf te zuiveren van negatieve energieën.

Zelf maak ik gebruik van “wit licht”. Ik visualiseer, zittend op een stoel, dat ik daarmee mijn lichaam en mijn chakra’s schoonmaak. Wit licht heeft de hoogste trilling en zuivert erg goed. Ik visualiseer dat ik volledig omgeven ben door wit licht, van boven naar beneden, tot minstens een meter de grond in.

Ik geloof dat het belangrijk is dat je je eerst aardt en dan omgeeft met licht en liefde voor je gaat werken met het schoonmaken van bijvoorbeeld je chakra’s, omdat je deze soms open moet zetten.

Dan, en dit doe ik soms ook gewoon onder de douche, s’ochtends al; het is een ideaal moment, visualiseer ik dat ik met het witte licht donkere plekken op mijn lichaam reinig. Ik laat de donkere energie, die ik me voorstel, probeer te zien, probeer te voelen, oplossen in het witte licht. Ik heb veel gedachten en een deel daarvan is negatief; die laat ik door middel van het witte licht uit mijn hoofd verdwijnen. Ook ga ik zo plekken in en op mijn lijf langs, bijvoorbeeld op mijn rug, wat voor mij een zwakkere plek is.

Ik ga verder met mijn chakra’s , van boven naar beneden, maar doe dit gerust zoals het goed voelt voor jou, en maak deze één voor één schoon. Ik vul altijd de chakra’s aan met wit licht nadat ik ze heb schoongemaakt en doe ze dan dicht als ik voel dat dit nodig is. Vooral mijn overactieve 3e chakra doe ik stevig dicht. Deze chakra kennen we als de krachtchakra, gelegen in de zonnevlecht of solar plexus. Het regeert onze persoonlijke kracht, wil en autonomie, alsook ons metabolisme. Het is niet toevallig de plek waar ik de meest shit van anderen opneem.

Met wit licht kan je goed je aura zuiveren, als je je voorstelt dat dit je hele aura zuivert gebeurt dit ook.

Wat mijn gidsen mij aangeraden hebben is naast het zuiveren met wit licht om ook het violette vuur, bijvoorbeeld deze oefening te gebruiken. Dit is een erg prettige oefening die je lekker doet ontspannen, en je gigantisch zal helpen om schoon te worden

Na het zuiveren van mijn lichaam, aura en chakra’s is het tijd voor stap 3.

Stap 3
Ik ben nu geaard, heb de mantel van blauw licht om, en heb mijn systeem gezuiverd. Nu is het tijd voor het beschermen en afschermen.

Ik visualiseer een gouden ‘pak van bescherming’, dat een soort ruimtepak is, van puur goud, totaal spiegelend, met een helm (belangrijk) waar ik door heen kan kijken, maar niet andersom. Er zit een communicatie systeem in (stel je de ruimtepakken voor van moderne films en je weet dat ze daardoor kunnen praten en luisteren) Ik heb zelfs goud onder mijn voeten, ik laat dat goud al iets in de bodem beginnen, ik sta er op. Ik vertel de bescherming me 24 uur te beschermen en dat er geen enkele vorm van negatieve energie door heen kan. (Gebruik bij visualisaties altijd een begin- en een eindtijd. Als er geen eindtijd is, is de visualisatie van bescherming maar even aanwezig.)

Ik heb al weer een tijd geleden aan Aartsengel Michael gevraagd of ik zijn zwaard mocht hebben ( Zo wordt hij meestal afgebeeld, met een zwaard en vaak ook een schild), en later nog eens of ik ook zijn schild mocht hebben.

Dit zwaard draag ik op mijn rug mee, en het is door de tijd steeds groter en sterker geworden. S’avonds, als ik ga slapen, zet ik dat zwaard naast mijn bed neer, naast of voor mijn hoofd.Mijn schild zet ik er dan tegen aan. Het schild draag ik overigens aan mijn linkerarm.

Voor sommigen zal dit misschien raar klinken, voor anderen niet, maar ik ben heel blij dat ik ooit door iemand er op ben gewezen dat zij dat ooit gevraagd en gekregen had, daarom vertel ik het nu aan jou!

Goed, de voor mij laatste stappen:

Ik plaats een bescherming van blauw licht (ik werkte altijd met wit licht en goud, maar kreeg deze door van de Engelen, dat ie voor mij goed was (voel wat goed voor jou is, vraag Aartsengel Michael wat voor jou het beste is. Vraag of je een beeld mag krijgen of iets wat voor jou makkelijk te begrijpen is) om me heen. Het is een holle zuil die een meter boven me , en een meter onder me, de aarde in overgaat in een punt. Die punt onder me in de aarde bevestig ik door middel van een gele dikke koperdraad weer in het kernkristal van de aarde, en ik voel dan onmiddellijk dat ik nog beter aard.De zuil is zo dik als ik wil. Ik heb de zuil minstens een meter om me heen, dat wil zeggen dat de binnenkant minstens een meter van me af zit. Ik vertel de bescherming van blauw licht me 24 uur te beschermen en dat er geen enkele vorm van negatieve energie door heen kan.

Als je werkt met een bescherming van licht raadt ik je aan deze altijd aan de aarde te bevestigen

Verder vraag ik soms “mijn leeuw” bij me te blijven in mijn bescherming en negatieve energie weg te jagen. Ik heb een energetische leeuw bij me namelijk, al een tijd, maar je kunt ook zelf een dier vragen je te beschermen, misschien je krachtdier?

Ik doe dit ritueel, alle drie stappen, twee keer per dag, soms als ik veel met mensen in contact ben, of de stad in moet, doe ik dit wel 3 tot 4 keer, afhankelijk van wat mijn gevoel zegt.

Volg in alles je eigen intuïtie. Zorg er wel voor dat je niet met donkere kleuren werkt , zoals zwart en grijs en combinaties daarvan.

Hieronder volgt nog een overzicht van energie vormen en beschermingstechnieken. Dit is geen zaligmakende lijst, maar puur bedoeld om je een overzicht te geven:

Beschermingstechnieken
bescherming van de aura/Wat kun je doen om je aura te beschermen?

Hier staat een oefening op deze site

visualiseer een rozenhaag om je heen
visualiseer een klein aura
visualiseer blauw licht om je heen
gebruik stenen, bijvoorbeeld labradoriet
visualiseer je zelf onder een glazen stolp of in een glazen bol
gebruik remedies, bijvoorbeeld cosmic&flower remedies
Opmerking: gebruik bij visualisaties altijd een begin- en een eindtijd.
Als er geen eindtijd is, is de visualisatie van bescherming maar even
aanwezig.

bescherming van het chakra/Wat kun je doen om je chakra te beschermen?

visualiseer in je chakra een gouden lichtbol als filter
visualiseer klepjes op je chakra’s die je kunt sluiten en openen
gebruik stenen
teken een cho-ku-rei (reikisymbool) op je chakra
Zelfbescherming

je mag bescherming vragen aan je gids, de engelenwereld, de meesters en meesteressen van het licht of aan de poortwachters
kruis je armen of benen
draag een beschermingssymbool bijvoorbeeld het kruisje
draag een steen,bijvoorbeeld bergkristal of zwarte tourmalijn (wel zuiveren)
draai de juiste muziek
concentreer je gedachte op prettige dingen
draag een remedie bij je, bijvoorbeeld cosmic&flower remedie
visualiseer de zon in je
draag je mentale beschermingszwaard bij je
visualiseer de buitenkant van de aura onder stroom
visualiseer een spiegel en spiegel alles terug
bedenk dat buitenzintuiglijk werk nooit samen kan gaan met gebruik van alcohol of drugs
mediteer niet in een omgeving (locatie of mensen) die slechte vibraties uitzendt
doe buitenzintuiglijk werk alleen als je lichamelijk, mentaal en emotioneel goed in conditie bent
blijf te allen tijde goed geaard
ken uzelf
Bescherming tegen electrosmog, wateraders en aardstralen/Wat kan je beschermen tegen electrosmog, wateraders en aardstralen?

gebruik van stenen in huis of op het werk, bijvoorbeeld bergkristal en tourmalijnsteen
ga niet slapen of zitten op wateraders en aardstralen met een te hoge belasting
goed aura en chakra beheer
Bescherming van ruimtes/Hoe kun je ruimtes beschermen?

baken de ruimte af met gouden ribben
vraag hulp aan poortwachters
zet een zonnetje in het midden van de ruimte
visualiseer in het midden van de ruimte vuur dat het binnenkomend “vuil” transformeert
door gebruik te maken van remedies, bijvoorbeeld cosmic&flowerremedies
door gebruik te maken van muziek
zorg ook dat de ruimte geaard is door gebruik te maken van symbolen bijvoorbeeld het kruis
door gebruik te maken van kaarsen (licht)
door gebruik te maken van kleuren bijvoorbeeld goud
Reinigingstechnieken/ Reiniging van de aura

visualiseer kosmische regen die het vuil mee in de aarde neemt
ga onder de douche staan en laat het water de vervuiling meenemen
laat violet vuur van St. Germain door de aura stralen
gebruik remedies bijvoorbeeld cosmic&flower
gebruik aura reinigingsmuziek
visualiseer een douche van licht
visualiseer een wervelwind door de aura en transformeer die naar positieve energie
magnetiseren
Reiniging van het chakra

laat een draaikolk met licht door je chakra gaan, laat de draaikolk alle negatieve energieën naar buiten trekken en afvoeren
remedies bv cosmic&flower
gebruik chakra reinigingsmuziek
chakrahealing
engelenkaarten
Reiniging van het lichaam

drink veel water
let op je voeding
gebruik een ontgiftingskuur
laat een draaikolk met licht door je lichaam gaan
zorg dat je goed gegrond of geaard bent
maak gebruik van goede muziek
gebruik remedies bijvoorbeeld cosmic& flower
gebruik stenen
maak gebruik van de natuur en wordt één met de natuur
denk positief – zeg regelmatig in de spiegel tegen jezelf: ik hou van je
Als je donkere energieën ziet in of op je lichaam, transporteer deze met liefde naar een roos die buiten je aura staat. Laat de roos uit elkaar barsten als vuurwerk. Transporteer dit vuurwerk naar de zon. De zon neemt dit op en transformeert het zodat er wit licht uit komt. Deze witte zonnestralen mogen weer terug in de aura of in het lichaam via de kruinchakra.
Reiniging van huis en ruimtes

doorluchten; ramen en deuren open
reinigende wierook branden
zorg dat huis en of ruimte is gegrond
visualiseer een wervelwind die door de ruimte raast. Op zijn weg naar buiten of naar het grondingskoord neemt hij al het vuil mee
laat door middel van visualisatie water stromen vanaf het plafond door de vloer de aarde in. Het water spoelt al het vuil weg
reinig de ruimte met behulp van de zon of wit licht
vraag vanuit je hart aan Aartsengel Michael om de ruimte schoon te maken en dank hem daarvoor. Dit geldt voor alle hulp die je ‘van boven’vraagt
vraag om het violette vuur van St. Germain om de ruimte te reinigen
gebruik stenen bijvoorbeeld bergkristal, zwarte tourmalijnsteen
gebruik Tibetaanse klankschalen of symbolen
muziek
gebruik remedies, bijvoorbeeld rainbow lightvortex van cosmic&flower
gebruik kaarsen
aanroepingen en gebeden, als het maar uit de grond van je hart komt
besprenkelen van energetisch of gewijd water
natuurlijke geurverspreiders van bloemen en kruiden
Donkere krachten zijn negatieve energievormen. Deze energievormen kunnen mens en dier behoorlijk onderuithalen. Ze kunnen de volgende dingen bij mensen en dieren veroorzaken;

chronische vermoeidheidsverschijnselen
chemische veranderingen van het lichaam
kortaf zijn tegen andere mensen
emotioneel gedrag, zich niet in de hand hebben
negatieve gedachten
negatief praten
geen zin meer hebben in het leven
angsten en fobieën
lichamelijke klachten
stemmen in je hoofd
binnenhalen van grondingskoorden (zwevers)
Negatieve energievormen bij mens of dier zijn:

lifters, aanhechters, zwarte plak, zwarte plaatjes en negatieve entiteiten (misschien zijn er ook andere?)

Lifters

Als de geest de macht verliest over het lichaam, kan de aura open gaan
staan. Lifters kunnen zich er dan inboren. Dit kan gebeuren bij een ongeluk,
flauwvallen, een operatie, een dierbare die overlijdt maar ook als men
bijvoorbeeld in een achtbaan zit. Mensen met een groot dun aura of een
slecht energieveld zijn hier gevoeliger voor, ook voor andere negetatieve
energievormen.

Vraag altijd hulp van de Engelen en een specialist als je het idee hebt hiermee in contact te zijn en hulp wilt

Aanhechters

Aanhechters zijn een negatieve energievorm. Deze vorm is meestal maar
tijdelijk bij de mensen aanwezig. Soms kun je hem met je eigen geestelijke
kracht verwijderen. Vraag altijd hulp van de Engelen en een specialist als je het idee hebt hiermee in contact te zijn en hulp wilt

Zwarte plak

Zwarte plak komt meestal voor bij mensen die een druk bestaan hebben en
die niet naar hun eigen lichaam kijken. Meestal houden ze niet van hun eigen
lichaam en durven ook niet in de spiegel te kijken naar hun eigen ogen.
Zwarte plak zit in de meeste gevallen aan de voorkant van het hart, in
ernstige gevallen ook achter op de rug ter hoogte van het hart. Bij angsten
krijgt men het meestal benauwd, wordt men kortademig en kan men een
samentrekking voelen bij de hartstreek. Sommige mensen hebben wel eens het
gevoel dat hun hart een keer overslaat. Zwarte plak voedt zich door angsten.
Vraag altijd hulp van de Engelen en een specialist als je het idee hebt hiermee in contact te zijn en hulp wilt

Zwarte plaatjes

Zwarte plaatjes zijn donkere energievormen die in de aura of chakras
zitten. Het kunnen negatieve beelden zijn vanuit dit leven of vanuit vorige
levens. Meestal loop je tegen dezelfde probleemsituaties op. Dit gebeurt
allemaal heel subtiel en de meeste mensen hebben dit niet in de gaten.
Mensen moeten zwarte plaatjes zelf oplossen. Het is iets van jezelf. Door
contact te maken met die plaatjes kan men erachter komen wat ze betekenen.
Een oefening om van die plaatjes af te komen, is door een gevisualiseerde
roos op te blazen.

Negatieve entiteiten

Negatieve entiteiten voelen meestal aan als een koude wind die langs je
heen gaat. Ze hebben meestal geen vaste plaats of ze zitten in een hoekje.
Sommige kinderen kunnen ze waarnemen en zijn er ook bang van. Door te zeggen
dat ze niet gewenst zijn, vertrekken ze meestal, ook al zie je ze zelf niet.
Vraag altijd hulp van de Engelen en een specialist als je het idee hebt hiermee in contact te zijn en hulp wilt

Als laatste: wees niet bang, het is niet nodig en helpt je nooit.

En, humor, is een manier om direct alle negatieve energie te neutraliseren.

Je vindt het boek Energetische bescherming bij Bol.com. Klik op de link of het plaatje

© 2010-2013 Gordon en www.nieuwetijdskind.com

Dit werk valt onder een Creative Commons License.
U bent vrij om het werk te kopiëren, te verspreiden, vertonen en uit te voeren onder de volgende voorwaarden: U moet de auteur benoemen, U mag dit werk niet gebruiken voor commerciële doeleinden,en u mag dit werk niet wijzigen, veranderen of voortbouwen op dit werk. Bij hergebruik of verspreiding dient U delicentievoorwaarden van dit werk kenbaar te maken aan anderen. Van elk van deze voorwaarden kan worden afgeweken indien u toestemming hebt van de rechthebbende. Voor elk ander doel van gebruik moet toestemming worden verleend door de auteur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s