Tip bij verkoudheid

Plotseling krijgen we het koud en tijdens slecht weer vatten we gemakkelijker een kou. Voel je het kriebelen in je keel? Waarschijnlijk heb je slijm in de neusholten en een loop neus.

De eenvoudigste manier om de symptomen van een verkoudheid aan te pakken is een behandeling met uienthee. Snij een geschilde ui in twee en giet er ongeveer een liter water overheen en laat het eventjes doorkoken. Zet het mengsel voor drie kwartier in de oven op 100 graden. Drink het warm met honing en adem de etherische oliedamp in die uit de beker omhoog komt. Drink dit speciale drankje minimaal twee keer per dag of meer en je zult je spoedig beter voelen.

Het is ook uitstekend geschikt voor het verlichten van hoestbuien en geschikte voor het oplossen van vastzittend slijm het maakt tevens de neusholtes weer vrij. De thee heeft een bacterie dodende werking, vermindert ontstekingen en maakt ook de bronchiën vrij.

Bovendien is het ook goed te weten dat het consumeren van uien niet alleen geneest maar ook preventief werkt tegen koude en griepsymptomen. Een gehalveerde of geschild ui filtert ook de bacteriën uit de lucht, het helpt degene te beschermen die zich in het ziekenhuis begeven, leg de halve ui in de ziekenzaal op het nachtkastje. Het is ook de kleur te zien hoe de ui \”zijn werk doet\” , na een paar uur of een halve een dag wordt hij zwart, dan moeten we hem weg gooien en een nieuwe terugplaatsen. Vanwege deze eigenschap moet men in geen geval een geschilde of gehalveerde ui eten die van de vorige dag is overgebleven!

via Ontgifting

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s