Niets is wat het lijkt en dat geldt ook voor hennep!

Hennep is doorgaans bekend als softdrug met een hallucinogene werking vanwege de tetra hydro cannabinol (THC). Deze stof en de plant zijn dan ook enerzijds internationaal verboden en anderzijds is er een uitgebreide illegale handel ontstaan met alle bijbehorende criminaliteit. 

Hennepzaad en andere producten van de plant blijken in tegenstelling tot wat ons over het algemeen wordt verteld buitengewoon gezond te zijn en ten dele zelfs buitengewoon sterk geneeskrachtig te werken tegen een breed scala van ziekten.

Er zijn twee soorten hennepolie.
In goede biologische winkels kun je hennepzaadolie vinden en die is al heel gezond. Hennepzaadolie levert een behoorlijk gezonde balans van omega-6 en omega-3 vetzuren en nog veel meer. Deze olie bevat veel meervoudig onverzadigde en ook enkelvoudig onverzadigde vetten. Wanneer je het niet in de buurt kunt vinden, kun je het bestellen via een webshop.

Even, ter zijde, het volgende.

Voor dergelijke, niet verzadigde, oliën geldt als standaard dat ze niet mogen worden verhit en koud geperst dienen te zijn. Bij verhitting van niet verzadigde oliën of vetten ontstaan schadelijke transvetten.

De VVV Oké-regel om dit nooit meer te vergeten luidt:

VVV OK !

Verzadigde Vetten kun je Verhitten; Onverzadigd vet eet je Koud!

Dus bakken, braden en frituren doe je standaard in kokosvet, palmvet, roomboter, ghee of reuzel. Bak nooit in industriële bak- en braadproducten waarin al bij voorbaat veel transvetten zitten !Frituur dus ook niet in zonnebloemolie, want die is alleen voor koude consumptie.

Let hierop thuis en als je uit eten gaat, want de horeca maakt standaard bij bakken en frituren gebruik van de verkeerde producten, voornamelijk uit onwetendheid en deels omdat de verkeerde producten heel goedkoop zijn.

We worden niet ziek van cholesterol, maar van industriële transvetten !!!

Je kunt naast hennepolie ook de (liefst gepelde) hennepzaadjes eten in bijvoorbeeld salades. 

Er is heel veel te zeggen over de zeer gezonde nutriënten die allemaal gevonden zijn in hennepzaadjes, die overigens niet hallucinogeen zijn.

De zaadjes en dus ook het eventuele meel hiervan zijn buitengewoon eiwitrijk: met 25% eiwit duidelijk rijker dan bijvoorbeeld een biefstukje en bevatten bovendien alle 8 voor ons essentiële aminozuren en verder naast balaststoffen ook nog veel B-vitamines, vooral B1, B2, B3, vitamine E, en de belangrijke mineralen calcium, magnesium, kalium en ijzer.

Hennepzaadjes zijn al duizenden jaren in verschillende culturen een onderdeel van goede voeding. Ook in de Europese Middeleeuwen werd hennep genuttigd als voedingsmiddel.

Maar de meest geneeskrachtige olie komt van de hars van hennep. Deze hennepharsolie of wietolie is vrijwel onbekend omdat het een verboden produkt is. In tegenstelling tot de hennepzaadjes zit hier wel (een lage dosis) THC in.

THC in hogere doses heeft een hallucinogene werking maar in lagere doses niet of nauwelijks, terwijl er dan wel ongekend brede en zeer geneeskrachtige effecten blijken te kunnen zijn.

De geneeskrachtige werking van hennep was al in oude tijden en ook in andere culturen bekend maar is op de een of andere manier recent onder enkele tafels verdwenen.

Is het terecht dat THC internationaal zo heftig wordt bestreden? Of is er iets aan de hand wat bijna niemand weet en kennelijk bijna niemand mag weten?!

Kijk eens naar deze film van Rick Simpson. Dan zal een en ander wat duidelijker worden.

Mocht het niet lukken om de film via deze website te bekijken, dan kun je op Youtube zoeken naar “Rick Simpson” en dan vind je vind je zo nodig ook de Nederlands ondertitelde versies.

Wanneer je de moeite genomen hebt om deze film inderdaad te bekijken, zal je duidelijk zijn geworden dat een goede gezondheid ook voor ernstig zieke mensen binnen handbereik zou kunnen komen langs een zeer onvermoede weg, namelijk door buiten de industrie om zélf deze olie op kleine schaal voor persoonlijk gebruik te gaan produceren!

Het is bij mijn weten in de meeste landen niet wettelijk verboden om slechts enkele, bijvoorbeeld zes, planten te bezitten en die voor eigen gebruik te houden. Goede informatie is te vinden op de site van Wernard Bruining:
http://www.mediwiet.nl/

De moeilijkheden die Rick Simpson in Canada heeft ondervonden en mensen doorgaans ook in de VS ondervinden, wanneer ze buiten de mainstream en buiten de reguliere door de farmacie aangestuurde geneeskunde zelf aan de slag gaan, hoeft niet per se op dezelfde heftige manier te verlopen in een land als Nederland.

De internationale gang van zaken rond hennep en het verduisteren van de werkelijke medische waarheid van deze plant is uiteraard zeer bedroevend, maar het is gelukkig in toenemende mate een bekend feit dat met name de farmaceutische multinationals met hun eigen belangen de politiek (kunnen) aansturen.

Vele mensen en dus ook vele politici blijken (achter de schermen) nogal eens omkoopbaar te zijn (geweest) en er gaat heel veel geld (= macht) om in de farmaceutische wereld omwille van vele kostbare patenten.

En inderdaad: op een natuurlijk plantje kan je geen patent krijgen. Hierdoor worden beleid en onderzoeksrichting bepaaald, met alle gevolgen van dien. Aldus worden we op wereldschaal gechemicaliseerd.

En ten diepste is dit de reden dat natuurgeneeskunde en homeopathie op grote schaal vanuit de politiek onderuit gehaald en belachelijk gemaakt worden.

Er is een enorme desinformatie en een enorm bedrog gaande wat met name mensen zal ontgaan die alleen maar kranten en TV consumeren en daarbij dan ook nog misleidende advertenties door de strot geduwd krijgen.

Ik nodig ieder, die zich aangesproken voelt, uit om zélf zijn of haar eigen gezonde verstand te (gaan) gebruiken en aldus adequaat in actie te komen.

Home
www.mediwiet.nl
Cannabis is nu medicinaal te gebruiken zonder high te hoeven worden! Lees in dit boek hoe je zelf je eigen volksmedicijn kunt maken, snel veilig en goedkoop!

via  Johanna van Oevelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s