Tips om je lichaam te ontgiften

Ondanks de ontelbare middeltjes die vlotjes over de apothekerstoonbank gaan, is het vrij eenvoudig je lichaam natuurlijk te ontgiften en terug in balans te brengen. Met dit doel kan je best wekelijks een natuurlijke zuiveringsdag inlassen. Natuurlijk heeft echter pas zin bij een gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding in combinatie met voldoende lichaamsbeweging.

Soepdag: help je lichaam ontgiften door wekelijks één soepdag in te lassen. Geef de voorkeur aan vetarme soep dus zonder vlees, room, kaas of broodkorstjes.

Kruidenthee bevat veel minder cafeïne en helpt zo je lichaam beter te ontgiften. Kruidenthee hydrateert ook uitstekend.

Kruidenthee: drink zo weinig mogelijk koffie en cafeïnehoudende dranken.Vervang je bakje troost door kruidenthee. Kruidenthee barst van de anti- oxidanten, bezit een geringe concentratie cafeïneen hydrateert beter.

Detox thee ondersteunt je het lichaam en stimuleert zijn het natuurlijke reinigingsproces. Kies ontgiftingsthee samengesteld uit kruiden en specerijen die je natuurlijke reinigingsproces stimuleren, zoals kaneel, zoethout, gember, venkel, paardenbloem, jeneverbes, anijs, kardemom, koriander, peterselie, zwarte peper, kruidnagel, salie, kurkuma, senna of sporkehout. Deze vind je bij je vertrouwde apotheker. Na amper enkele dagen beschik je niet alleen over extra energie maar zal je huid er jonger en stralender uit zien dan ooit.

Groenten- en /of kruidensapjes: sap van zuurkool is een aanrader. Lekker is het in geen geval, maar het zorgt voor een vlotte en gezonde spijsvertering.

Sapjes en smoothies: is bitter niets voor jou, kies dan zoete drankjes, sapjes en/of smoothies op basis van magere, plantaardige melk zoals rijstmelk of biologische sojamelk. Combineer dit met het drinken van veel water en kruidenthee, zo’n 2,5 liter per dag.

Moeder natuur stelt heel wat planten en kruiden ter beschikking om ons lichaam natuurlijk en dus gezond te ontgiften

Water: speelt een hoofdrol tijdens het ontgiften. Begin elke dag met het drinken van minstens twee glazen lauw water. Lauw water maakt je nieren grondiger schoon dan koud water. Drink minstens 2,5 liter water per dag.

Vezelrijke voeding: een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding is de eerste vereiste voor een gezond en gifvrij lichaam. Geef de voorkeur aan biologisch en vezelrijke voeding.

Suiker: zoveel mogelijk beperken, waardoor je lichaam minder insuline verbruikt en je minder vermoeid zal voelen.

Olie en vet: gebruik in de keuken pré- en probiotica en gezonde oliën als lijnzaad- en walnotenolie om je darmen extra te ondersteunen. Voor het bereiden van warme gerechten gebruik je best zuiver kokosvet, rode palmolie of olijfolie. Kefir, kambucha, alle groene groenten en papaya zijn eveneens aanraders.

Lever: staat samen met je nieren en huid centraal in dit ontgiftingsproces. Je stimuleert je lever het best met allerlei kruiden als mariadistel, artisjok, paardenbloem, en zoethout die je bloed extra zuiveren. Al deze kruiden bevorderen de werking van je lever.

Nieren: je nieren zuiver je grondig door om het half uur water en/of thee te drinken met jenerbes, berk of guldenroede. Ook bittere groenten als artisjok zijn hiervoor geschikt.

Huid: zo’n ontgiftingsproces is het eerst merkbaar aan je huid die er opvallend jong, stralend en fluweelzacht uitziet. Neem voor een gave huid regelmatig wisseldouches, bezoek de sauna of geef je huid op tijd en stond een droogborstelbeurt.

Draineer je lymfeklieren: met chlorella en/of spirulina, twee voedingssupplementen uit zeewier, en kruiden als muizendoorn, paardenkastanje, tarwegras, en aloë vera. Voor een verder doorgedreven zuiveringskuur kan je terecht bij de naturopaat.

Bewegen: dagelijks dertig minuten sporten om de opgestapelde gifstoffen uit het lichaam te verdrijven is een minimum.

Te mijden: eet tijdens je natuurlijke ontgiftingskuur zo weinig mogelijk vlees, zuivel en eieren en drink zo weinig mogelijk alcoholische dranken. Rook niet en geef de voorkeur aan bio groenten en fruit.

De voordelen van een gifvrij lichaam: door je lichaam regelmatig op een natuurlijke manier te helpen ontgiften verklein je jouw risico op aandoeningen van lever, gal en nieren. Je lichamelijke weerstand wordt versterkt, je huidverouderingsproces vertraagt,

via Jurgen van der Kolk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s