Voor de vulling:
- 1 cup kokosrasp
- 2 theelepels honing
- 2 theelepels rijststroop
- 1,5 – 2 eetlepels kokoscreme/santen
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels chiazaad
- 1/2 theelepel water
Voor de chocola:
- 1/4 cup geraspte cacaoboter, au bain marie gesmolten
- 1/4 cup (rauwe) cacaopoeder
- 1 theelepel kokoscreme/santen
- Zoeten naar smaak met je favoriete zoetmiddel
(Let op: ik gebruik Amerikaanse maten. “‘Theelepel” is, als je gewoon bestek gebruikt, ongeveer een eetlepel. Handige maatschepjes kun je kopen bij oa ikea, blokker, xenos of de grotere appie). Roer alle natte ingrediënten door elkaar en voeg dan de kokosrasp en als laatste de chiazaadjes toe. Roer en kneed alles goed door elkaar. Zet de massa een halfuurtje in de koelkast.
Rasp ondertussen de cacaoboter en laat deze au bain marie smelten. Voeg cacaopoeder, zoetmiddel en santen toe en roer alles goed door elkaar. Zet ook dit even in de koelkast.
Maak van de kokosmassa kleine hoopjes met een platte onderkant. Zet ze een halfuur in de vriezer.
Prik daarna een tandenstoker in de bevroren kokoshoopjes, doop in de chocolade en draai even rond. Herhaal dit. Zet de bonbon in een schaal of bak en zet deze nog een uurtje in de koelkast tot de chocola helemaal hard is en de kokosmassa wat ontdooid. Verwijder dan de tandenstokers.
via Superfoodmama: Bounty dream bonbons.