Vergeven: oefening om mensen te vergeven die je pijn hebben gedaan | Justbeyou.nl

Onderstaand een mooie oefening die je kunt gebruiken als je teveel in beslag wordt genomen door mensen die je pijn hebben gedaan.

Oefening om te vergeven:

Neem even een kwartier tijd voor jezelf. Ga op een rustige plaats zitten waar je niet gestoord kan worden. Zorg er voor je telefoon uitstaat en de bel niet werkt.

Sluit je ogen. Ontspan jezelf door je te richten op je ademhaling. Adem rustig in naar je buik en rustig weer uit. Bij de inademing naar je buik, voel je dat je buik naar voren gaat en bij de uitademing word je buik weer plat.

Als je je rustig voelt en ontspannen ga je in gedachten naar een mooie plek. Dit kan een mooi plekje in de natuur zijn, strand of zee. Zie nu in gedachten de persoon die je heeft gekwetst of pijn heeft gedaan. Kijk deze persoon aan en vertel wat je pijn heeft gedaan. Doe vervolgen alle leed, pijn en verdriet in de mand van een grote luchtballon. Je kunt ook deze persoon in de mand doen. Het vuur in de ballon steek je aan en je ziet heel langzaam de mand met de persoon, je verdriet, pijn en leed opstijgen. Je ziet de mand langzaam uit het gezicht verdwijnen.

Haal nu heel diep adem en voel de opluchting van de pijn die je bent kwijt geraakt. Nu kan je weer tot jezelf komen en in het dagelijkse leven terugkomen.

Je kan steeds weer deze visualisatie doen en je pijn en verdriet zo loslaten. Langzaam aan zal je merken dat je je beter gaat voelen.

via Vergeven: oefening om mensen te vergeven die je pijn hebben gedaan | Justbeyou.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s