In 6 stappen naar vrijheid. Denk niet na. Ga naar buiten. – YouTube

 

Ons denken kan ons motiveren maar ook stoppen in onze acties. Gewoon iets doen wat in je opkomt is niet een standaard beweging. Terwijl dat toch juist iets is wat blijkbaar ‘eruit’ moet komen.

Wij zijn als mens 1 brok energie. En die energie is in beweging. Emoties -gevoelens- geven aan dat de energie ergens teveel of te weinig is. E-motie, ofwel ‘energie in motion’ geeft het al aan. Zo kun je de behoefte hebben aan beweging, de andere keer aan rust. Soms wil je opeens ergens naar toe.

Geef de komende tijd eens ruimte aan de dingen die bij je opkomen en laat jouw denken er eens geen stokje voor steken. En als dat denken er wel tussen dreigt te komen, vraag je jezelf af ‘wat maakt dat ik dit niet ga doen, waar beweeg ik van weg?’. En kijk dan eens reëel naar de antwoorden en andere concepten die in jouw hoofd afspelen.

Het zijn vaak denkpatronen vanuit ons verleden en ook nog eens wat anderen van ons vinden als we dit zouden doen. Een van de grootste angsten die wij als mens kunnen hebben is ‘geen onderdeel zijn van de groep’. Dit uit zich vaak als ‘voor gek staan’, ‘niet waardevol zijn’, ‘er niet bijhoren’, ‘wat zullen ze van me vinden’ en ‘ik ben toch niet belangrijk’. Waarschijnlijk formuleer jij het net weer anders, maar het komt vaak op hetzelfde neer.

De grap is, dat we dit allemaal zelf verzinnen. We hebben dat geleerd van onze ouders, leraren en ondervonden in onze vriendengroep. Dat heeft kunnen leiden tot effectieve strategieën waarmee we nu ons brood verdienen en ook tot situaties waarin we niet in terecht willen komen. De kunst is om te zien dat we het onszelf allemaal aandoen en er niet meer in te trappen. Dus geef ruimte aan jouw creativiteit, ga dat doen wat in je opkomt. Durf je niet?

1. Een actie komt op en je durft niet
2. Ga na welke gedachte er opkomt
3. Waar beweeg je vandaan
4. Weet dat je dit hebt geleerd en vroeger hebt ervaren
5. Besluit dat je dat niet meer wilt omdat je weet dat het niet waar is
6. Doe het

Wanneer je dit een aantal keren hebt gedaan, zul je merken dat het steeds sneller gaat. Je komt los van je oude verhalen en patronen en gaat steeds meer leven vanuit jouw eigen wil. Je zult merken hoeveel vrijheid dit oplevert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s