Mooie mantra’s voor meditatie – Happinez

Mantra’s zijn wiegeliedjes voor je geest en worden gebruikt om je hoofd tot rust te brengen: (heilige) lettergrepen, woorden of zinnen in het Sanskriet die je tijdens het mediteren herhaalt.

Patronen van je geest

Elke mantra heet zo zijn eigen klank, die vibreert op een eigen golflengte. Daarmee heeft elke klank zijn eigen specifieke energie en kracht. Met die bundel van geluid beïnvloed je je geest en door regelmatig dezelfde mantra te herhalen, kun je patronen van je geest wijzigen.

Tellen met een mala

Let bij het zingen van het mantra op je ademhaling en probeer het ritme te vatten. Wil je tellen hoeveel mantra’s je al hebt gezongen? Dat kan met eenmala: een ketting die uit 108 kleine kralen bestaat en één grote. Je houdt de kralen tussen het topje van je duim en ringvinger en elke keer dat je de mantra herhaalt, verschuif je met je middelvinger de ketting een kraal, tot je bij de grote komt. Maar wees gerust: je hoéft er natuurlijk niet gelijk 108 te doen.

Wil je dat zelf eens uitproberen? We hebben – naast het Gayatri mantra – vier mooie mantra’s voor je uitgezocht die je zelf na kunt zingen:

Mantra: Om
Vertaling: het geluid van het universum. Het is de eerste, originele vibratie die staat voor geboorte, dood en het proces van herboren worden. The sound of the universe. It’s the first, original vibration, representing the birth, death and re-birth process.

Mantra: Om Namah Shivaya
Vertaling: Ik buig voor Shiva, de oppergod van transformatie, die voor de hoogste vorm van zelf staat. Het wordt in het Nederlands ook wel vertaald als ‘Ik buig mijn hoofd voor het hogere’.

Mantra: Om Saha Naavavatu
Saha Nau Bhunaktu
Saha Veeryam Karavaavahai
Tejasvi Aavadheetamastu Maa Vidvishaavahai Om
Vertaling: Moge de Heer ons beschermen en zegenen. Moge hij ons voeden en kracht geven zodat we samen kunnen werken voor de goedheid van de mens. Moge hij ons leren om briljant te zijn, met een doel in ons leven, opdat we nooit tegen elkaar zullen keren.

Mantra: Om Mani Padme Hum
Vertaling: Dit uit Tibet afkomstige mantra betekent grofweg: Oh! Het juweel is in de lotus, Amen’. Het juweel staat in dit geval voor Boeddha’s barmhartigheid.

via Mooie mantra’s voor meditatie – Happinez.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s