Vasten – Dag 4

10 augustus 2013

Update ochtend:

Vandaag zit ik al weer in de 4de dag van het vasten/detoxen. En vanmorgen eens een keertje een beetje kunnen uitslapen en was dit keer pas tegen 9.30 uur wakker en tegen 10.00 uur van bed af. Normaal ben ik altijd tussen 8.00-8.30 uur wakker. Zoals ik al in vasten – Dag 3 vertelde later op de avond, voelde ik me eigen niet echt top fit meer en had last van een misselijkheidsgevoel. Nu op dit moment voel ik me wel weer wat beter. Wel nog dat mijn maag wat knort, maar die heeft mooi pech met het “normale” voedsel op dit moment. Aan de ene kant kriebelt het wel weer om te gaan eten, maar aan de andere kant heb ik zoiets van, ik wil het hoe dan ook vol houden tot en met maandag en dan dinsdag weer langzaam aan beginnen met het gewone eten stapje voor stapje. Wat de kruidenthee betreft, ik kan er nog steeds niet aan wennen om thee zonder suiker te drinken. Eigenlijk wel gek dat ik het er thuis moeilijk mee heb, want als ik naar Esmeralda (Reiki Master) ga voor een reiki behandeling of een workshop, daar drink ik wel zonder problemen thee zonder suiker en daar krijg ik het op zich wel makkelijker weg, heel vaag dit dus.

Update ochtend:

Vanmorgen weer gestart met 2 glazen Keltische zeezout,  5 chlorella tabletjes, een eetlepel hennepzaad olie (aan die smaak kan ik ook nog steeds niet echt wennen) en een theelepel colloidaal zilver. En ook heb ik weer kruidenthee op zonder suiker, bah! Soms heb ik wel de neiging om een klein beetje honing of palmsuiker in m’n thee te doen, maar ik weet niet wat voor een effect dat heeft op het detoxen, dus dan met veel tegenzin doe ik het dan toch maar weer niet. Of ik er ooit aan zal wennen, thee zonder suiker….. ik heb geen idee.

Wat heb ik allemaal genuttigd:
 • 2x 200 ml water met Keltische zeezout
 • 5 chlorella tabletten
 • 1 eetlepel hennepzaad olie
 • 1 theelepel colloidaal zilver
 • 200 ml kruidenthee
 • 5 chlorella tabletten
 • 1 eetlepel hennepzaad olie
 • 1 theelepel colloidaal zilver
 • 200 ml water met Keltische zeezout
 • 200 ml water met Keltische zeezout
 • 1 eetlepel hennepzaad olie
 • 1 theelepel colloidaal zilver
 • 200 ml water met Keltische zeezout
 • 200 ml water zonder Keltische zeezout
Update middag:

Vanmiddag weer 5 chlorella tabletten, 1 eetlepel hennepzaad olie, 1 theelepel colloidaal zilver en 200 ml water met Keltische zeezout ingenomen. Maar verder totaal nog geen energie om echt iets te gaan doen. Natuurlijk zal ik vandaag wel weer eten moeten koken voor mijn kids en de vaatwasser ingeruimd moeten worden en weer aanzetten. Maar het leeghalen dat doe ik niet. Net al weer een vriendin van m’n dochter aan de deur, zij is een grote kwebbelkous, ik was ook blij dat ik weer kon zitten. Ik hoop wel snel weer de energie te hebben, want ik mag hoognodig de woonkamer weer onder handen nemen, opruimen, stofzuigen en natuurlijk ook weer wasjes draaien en ophangen. Tsja, dat is het nadeel weer als je gaat vasten/detoxen, dan heb je ineens toch even veel minder energie. Maar wat ik begrepen heb van Thomas in zijn videoblog http://seethelighthouse.org/blog/vasten-op-hennepzaad-olie-the-experience moet dit hopelijk op dag 5 wel goed gaan komen. In elk geval kreeg hij ’s avonds ineens heel veel energie, dus tsja ik wacht wel af wat het met mij gaat doen. Maar één ding ben ik wel al over uit, dit ga ik nu echt geen 9 dagen doen, 6 dagen vind ik meer als zat en om heel eerlijk te zijn had ik vandaag eigenlijk al wel de neiging om er maar mee te stoppen, omdat ik het eigenlijk toch al wel een beetje zat ben. Maar toch, ik heb wel zoiets van, ik wil ervaren hoe het is om de 6 dagen vol te houden en of ik ook daadwerkelijk morgenavond weer heel veel energie ga krijgen door alleen maar te leven op hennepzaad olie, water en Keltische zeezout, want dat zijn de belangrijkste hoofd dingen om tot je te nemen en waar je gewoon op kunt leven. De tijd zal het ervaren. Ondertussen al weer een 200 ml water op met Keltische zeezout. Dus nu op dit moment zit ik op 1 liter, dus nog minimaal 1 liter te gaan, pffffff.

Update avond:

Vanavond weer 5 chlorella tabletten, 1 eetlepel hennepzaad, 1 theelepel colloidaal zilver en 200 ml water met Keltische zeezout op. Alleen toen ik mijn eetlepel hennepzaad olie naar binnen werkte en daarna even een paar slokken van het zoute water wilde nemen, zoals ik dat altijd doe, stond ik bijna op het punt te kokhalzen. Ik hoop dat dit maar eenmalig was en het morgen wel ermee beter gaat, anders kan het nog erg leuk worden morgen en maandag 3x per dag.

Vanavond nog even een half uur in meditatie gezeten wat ook wel weer even heerlijk was en daarna nog weer een glas water gedronken, dit keer maar even zonder Keltische zeezout. Zo wie zo nuttig ik dagelijks al wel veel ervan, want ik doe i.p.v. 1 theelepel sol oplossing altijd 2 theelepels in m’n glas water van 200 ml. Dus een keer zonder het zout kan ook geen kwaad, dit is gewoon gebruiken naar behoefte en dit keer had ik ff geen zin in het zout. En ik zie in m’n update dat ik nog minimaal 3 glazen water naar binnen moet werken, waarvan ik 1tje zo wie zo al neem voor het slapen gaan, dus dan zou ik er nog 2 moeten drinken. Want ja, het is wel belangrijk dat je minimaal 2-3 liter per dag drinkt. Het is al heel wat voor mij dat ik nu zoveel water drink, hahahaha.

Vasten – dag 3

Vasten – dag 5

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s