Vasten – Dag 5

11 augustus 2013

Update:

Gisteravond ging ik toch wéér met een misselijkheidsgevoel op bed en toen zat ik al echt in dubio of ik er toch maar mee zal gaan stoppen met het vasten/detoxen. M’n dochter kwam er al mee aan zetten dat ik m’n lichaam moest gaan vragen wat ik moest gaan doen. Dus ik ben gaan staan en heb ik eerst 2 controle vragen gedaan “is mijn naam Esther?”, daarop ging mijn lichaam naar voren en daarna vroeg ik “ben ik een auto?”, daarop ging mijn lichaam naar achteren, daardoor wist ik zeker wat een “ja” en een “nee” is. En toen vroeg ik dus aan mijn lichaam “is het nu beter voor mijn lichaam om te stoppen met het detoxen?”, m’n lichaam wiebelde wat, maar ging niet echt naar voren of naar achteren, dus toen stelde ik een andere vraag “is het beter voor mijn lichaam om weer voedsel te eten?”, ook daarop reageerde mijn lichaam niet met “ja” of “nee”. Dus dat betekende in dit geval dat ik het gisteravond nog niet mocht weten.

Vanochtend toen ik wakker werd, eerst rustig lekker een half uurtje wakker worden in bed en daarna er af gegaan en toen heb ik weer die 2 controle vragen gesteld en toen weer aan m’n lichaam gevraagd of het beter was voor mijn lichaam om te stoppen met detoxen en jawel deze keer kreeg ik een heel duidelijk antwoord en dat was een duidelijke “ja”, ik viel dus voorover. Toen nog een extra vraag er achter aan gesteld of het beter was voor mijn lichaam om vandaag weer te beginnen met vast voedsel en ook daarop kreeg ik een duidelijke “ja”.

Hoe ik me nu vandaag voel? Nog steeds hetzelfde als gisteren, nog steeds weinig energie, waarvan ik nu inmiddels wel gehoopt had dat dit nu wel meer zou gaan worden, maar goed voor ieder persoon is dit natuurlijk verschillend. En verder toch wel een lichtelijke misselijkheidsgevoel.

Ik moet wel zeggen dat ik behoorlijk ben afgevallen, vóór ik aan het detoxen begon woog ik 73,1 kg en nu vanmorgen stond ik weer op de weegschaal en toen stond deze op 69.0 kg, dus dat betekent dat ik 4,1 kg ben afgevallen in 4 dagen tijd, dus zeg maar 1 kg per dag. Dus als je het zo bekijkt, voor wie wilt afvallen is dit natuurlijk wel ideaal, hihihi.

Maar goed, na aanleiding wat ik vandaag gedaan heb, pendelen met m’n lichaam om raad te vragen, m’n ego zei mij om door te gaan, dat ik vol moet houden, maar daarop kun je niet bouwen! Heb ik dus besloten om echt naar mijn eigen lichaam te luisteren en vertrouw ik dus eerder op het pendelen met m’n lichaam. En ja mijn beslissing is dus dat ik vandaag weer stapje voor stapje start met gewoon voedsel tot me te nemen.

Vanmorgen heb ik wel 2 glazen water weer op met Keltische zeezout en 4 chlorella tabletten, wat ik ook al aan het afbouwen was. En verder heb ik nu een klein stukje banaan gegeten en de rest van de stukjes banaan even in de koelkast gezet. Nog 10 minuutjes, het is nu 11:55 uur, en dan ben ik weer een uurtje verder dat ik mijn klein stukje banaan heb gegeten. En ik moet zeggen dat dit tot nu toe wel goed gaat. Dus straks weer verder m’n banaantje gaan eten en de rest van de dag ook maar weer stapje voor stapje dingen gaan proberen. Maar ik denk wel dat dit allemaal wel weer goed zal gaan. Hoe dan ook, goed naar m’n lichaam luisteren!!!

Nu vragen jullie je eigen natuurlijk af of ik dit in de toekomst weer ga doen, detoxen op hennepzaad olie, water en Keltische zeezout?
Daarop kan ik jullie het volgende antwoorden……. ik denk dat ik een volgende keer als ik weer wil gaan detoxen toch maar een andere variant ga uitproberen, misschien wel d.m.v. sapjes of zo, maar eens even zien. Wie weet wat de toekomst verder brengt. Maar één ding is zeker, het is  enorm belangrijk om zoveel mogelijk gezond te blijven eten, veel (blad)groenten en fruit en water natuurlijk en desnoods dit tot me te nemen d.m.v. smoothies. En ja zo af toe een keer iets minder gezonds, tsja goed is het niet voor je ik weet het, maar goed, ik denk toch wel dat iedereen dit wel doet!

Of er verder nog een update zal volgen durf ik niet te zeggen, maar het belangrijkste is gezegd en dat is dus dat gisteren mijn laatste detox dag was en ik dus vandaag weer me eigen toevoeg bij m’n kinderen stapsgewijs beetje bij beetje wat vast voedsel te gaan eten.

In elk geval vond ik het wel leuk om dit eens te ervaren en ik wil jullie allemaal bedanken, wie mij er in gesteund hebben om dit proberen vol te houden en ik ben zelf enorm trots op mezelf dat ik dit toch 4 dagen heb weten vol te houden.

Nogmaals dank jullie wel, veel liefs Esther.

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s