Pasteitjes met champignonragout

pasteitjes met champignonragout

Ingredienten voor de pasteitjes met champignonragout (2 personen): 100 gram kastanjechampignons, 100 gram witte champignons, 1 ui, 1 tablet groentebouillon, 30 gram (plantaardige) boter, 30 gram bloem, 75 gram (plantaardige) slagroom, 1 teen knoflook, 4 pasteitjes (deze kun je eventueel ook zelf maken met 4 plakjes bladerdeeg), 1 theelepel gedroogde tijm, zwarte peper, grof zout.

Verhit de boter in de pan. Snipper de ui en bak deze aan. Snijd de champignons in plakjes, en voeg deze toe als de ui glazig is. Knijp de teen knoflook er bovenuit. Bind met de bloem tot een roux. Doe er het bouillonblokje bij en voeg een klein beetje water toe (zo\’n 50 ml). Laat 10 minuten staan op middelhoog vuur.

Voeg de slagroom toe en roer goed door. Kruid naar smaak peper, zout en de gedroogde tijm toe. Bak ondertussen de pastei-bakjes af in de oven.

Maak wat rucolamelange aan met olie en balsamico-azijn en drapeer op een bord. Zet de pastei-bakjes op de sla en schep er de ragout in en over. Garneer met wat fijngesneden bieslook en serveer direct. Eet smakelijk!

Via Wakker Dier

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s